bucati de ganduri

Guest post: Drepturile nescrise ale părinților sau cum să fii un ghiolban

Care-i faza cu noua generație de părinți? Mă refer la tătici. N-am văzut și nici auzit vreo mămică să-i spună cuiva: „dă-mi (sau dă-te) că mă grăbesc, am un copil afară”. Cred că ele sunt mai calme, mai calculate și nu văd copilul pe care l-au născut ca un dezastru mondial iminent.

Acei tătici, așadar, care intră în fața oamenilor așezați civilizat la rând, care urlă la vânzători, care cer drepturi nescrise în legislație și care au impresia că necunoscuții trebuie să li se supună. Sunt aceiași care au impresia că Pământul se învârtește în jurul lor și că Universul le este dator cu orice/totul. Motivația, repet, care le iese pe gură este: „am copil/copii!”

Așa, și cu ce suntem noi vinovați? Te-am pus noi să-i faci? Iar dacă ai văzut că nu te descurci cu unul, de ce l-ai făcut și pe al doilea? Frustrările tale legate de incapacitatea de a avea grijă de propriile odrasle ce treabă au cu restul lumii?  D-apăi te-am obligat noi să îți lași spermatozoizii să zburde în vaginul neveste-tii? Dragule „proaspăt” tătic, ești un bou! Nu, nu te pot compara cu un țăran pentru că, indiferent cât de puține clase are, țăranul nu se comportă ca boii în societate. Altfel stau lucrurile în ograda lui, dar e a lui! Societatea încă trebuie să o împărțim. Din nefericire pentru tine și spre marea ta surprindere.

Dragule tătic crizat, crezi că noi nu ne grăbim? Oh, ba da! Toți detestăm ritmul alert în care se scurge timpul. În plus, află că și pe noi ne așteaptă cineva; chiar dacă nu purtăm o verighetă. Da, nu este un copil pentru că dacă ar fi fost l-am fi luat cu noi în incintă. Nu l-am fi lăsat singur în spatele ușii, ignorându-l în timp ce vorbeam la telefon.

Te rog să nu înțelegi greșit! Problema noastră nu este că ai procreat. Încearcă să folosești o formulă adecvată când încerci să obții favoruri, precum „vă rog”, „pot să…”, „îmi permiteți să, pentru că”, adaugă un zâmbet și, ca prin minune, n-o să fii un ghiolban ca cei peste care am dat ieri, alaltăieri…

Cu respect pentru curajul de a fi părinte, îți mulțumesc anticipat pentru înțelegere.

tumblr_mwl5qjRXvQ1qf9mevo1_500