Gramada

Frumusete pe degete

unghii

 

Prin liceu eram destul de matura pentru a putea sa-mi vopsesc unghiile. Toata copilaria mea am visat sa am unghii mari si frumoase, ingrijite, asa cum vedeam la matusa mea ca are. E drept ca matusa mea isi teroriza elevii care nu faceau liniste zgariindu-le de talba (inca o mai face), dar eu imi doream doar sa le am lungi si frumoase.

Am inceput sa experimentez tot felul de desene pe ele, atat atunci cand erau lungi cat si atunci cand erau scurte. Partea proasta este ca dupa cativa ani am inceput sa ma plictisesc. Vara le am lungi, frumoase si toata lumea vrea sa ma intrebe cum ma spal. Iarna le am scurte, pentru ca manusile si bulgarelile imi distrug orice unghie.

Cu aceasta ocazie, vreau sa subliniez niste lucruri, pentru toate iubitoarele de desene pe unghii, manichiuri sau altele

– intotdeauna sa folositi accesorii pentru unghii

– evitati sa aveti oja ciobita pe degete sau sa o raschetati cu dintii

– evitati sa puneti orice oja fara o baza (si la machiaj puneti baza, de ce nu ingrijiti si unghiile?!?)

– faceti si pauza de la vopsitul lor si tratamente pentru ele (eventual lasati-le sa se relaxeze in apa cu lamaie)

– nu exagerati cu unghiile false – in timp va vor afecta unghia naturala

Eu personal m-am saturat de intrebarile cum ma descurc cu unghiile lungi, cum tastez, cum spal vase. La fel ca toata lumea, nu le las hidos de lungi si le ingrijesc. Am mare grija de ele, ma indop de vitamine, le indop de vitamine si astfel ajung sa am unghii frumoase. Am grija intotdeauna ce-mi lipesc pe ele si investesc in produse de calitate. Cand este vorba despre organismul meu, fac mini-investitii. Pentru unghiile mele, fac si sacrificii mai mari. Spre medium de mari. Nu chiar imense. Atat doar cat sa fac invidioase fetele pe unghiile mele naturale (ghearele mele naturale).

unghii 2