Aberatii speciale

Friend zone

Cu atatia oameni care se plang pe internet ca sunt in friend zone, stand aseara la o poveste, am ajuns la o concluzie ciudata si totusi buna ca idee de marketing.

Ai atatea localuri care se bat in marketing. Fiecare cu o idee mai buna de promovare, un nume mai pompos si o idee mai inovativa. In loc de pahare punem borcanase, cumparam din targuri de vechituri folotii sa le punem la mese, avem pereti care se deseneaza sau role de film pe perete, biblioteca facuta din tapet sau copaci colorati desenati pe tot peretele.

Sa inovezi in materie de bar si de marketing e greu. Noua moda este mancarea bio si raw, localuri unde nu se fumeaza, aerisite si cu multe plante. Pentru sanatatea noastra ne vindem si-um plaman.

Apoi ne plange de shaormerii si kebab-uri, ca turcii nu sunt veritabili iar mancarea n-are niciodata de toate. Inovarea este si aici o problema. Cu o piata atat de mare, cu clienti atat de pretentiosi, cat brainstorming este nevoie pentru a creea o idee buna?

Eu v-o dau aici, pentru ca am copt-o aseara si nu avem resurse sa o facem. Poate vrea cineva s-o implementeze. Asadar:

a se observa ca toata lumea se plange sau se bucura, iar textul este “sunt in friend zone”, “sunt de atat de mult timp in friend zone”, “urmeaza sa ajung in friend zone”.

Propun un local numit Friend zone astfel, zona aia gri dintre prietenie si o obsesie, intre doua persoane intre care atractia vine doar dintr-o directie devine un brand. Sa fie in meniuri si mini citate motivationale, dar sa evitam vesnicul Poptamas. Tablouase cu oameni care au demonstrat ca se iese din friend zone, sau oameni care spun ca e ok si acolo – intr-un final. Alcoolul sa fie ieftin (pentru ca lumea o sa bea de tristete), sa se poata plati cu orice, de la monede de un ban pana la tichete de masa in format electronic . Sa fie o cutie de donatii, unde sa se faca cheta si o zi pe luna sa bea moca clientii fideli.

Poate de la atat friend zone, or sa inceapa sa planga unul pe umarul celuilalt si se infiripa ceva. Doar au un punct comun: stiu unde nu vor sa ajunga.