Aberatii speciale

#firstworldproblem : facebook status relationship

In ultimele zile am tot discutat cu anumiti oameni despre status relationship-urile pe care le avem pe facebook. Majoritatea le aveau doar pentru a scapa de complicatii, si de intrebari sau insistari aiurea pe care ti le adreseasa diferiti oameni cand vad anumit status relationship. Cand eram eu in relationship cu o gagica – oricare din cele trei – primeam doua reactii : or mi se spunea ca sunt o atention whore pentru ca imi pun in relationship cu o prietena, ori mi se spunea ca-s lesbi. Nu ma deranjeaza niciuna din ele. Eu de prea mult timp nu mi-am pus avatare pe nicaieri cu baieti cu care ma pup sau nimic de genul asta. Nu am pus pe avatar poza altcuiva pentru ca-l iubesc atat de mult incat sa il pun pe el pe avatar – mi se pare o idiotenie de clasa a 3-a .

Nu ne pasa atat de mult de status relationshipul celorlalti, dar aparent ne pasa de ceea ce crede lumea despre noi. Am vazut tot mai des oameni care incearca – din diferite motive – sa pastreze niste aparente. E drept, eu am un married pe facebook cu Daniel, dar la noi a fost dragoste la prima vedere. La noi a fost altceva cu toate ca distanta din acest moment ne face sa fie o aparenta totul. Nu sunt eu in masura in care sa arat actre altii care au o relatie de aparenta pe facebook ca sa scape de multe lucruri, pentru ca atat timp cat eu si Dani suntem inca departe – din diverse motive – unul de altul, si a noastra este o aparenta.

Este ciudat ca spunem ca nu ne pasa de ceea ce crede lumea despre noi, dar investim indeajuns de mult timp in fake relationships pentru a scapa de oboseala de a da explicatii la toata lumea.Oare suntem toti falsi si ipocriti? Nu investim prea mult intr-o viata virtuala pe care sustinem ca nu ne-o dorim? Nu ar fi mai simplu sa jucam Sims si sa ne creem viata virtuala pe care ne-o dorim? Nu ar fi mai usor sa acceptam faptul ca cei din jur ne judeca si ca nu ar trebui sa ne pese? Stiu, pentru multi dintre noi, faptul ca ne judeca ceilalti ne afecteaza viata personala & prfesionala. Pate ca e mai bine sa fim falsi, sa creem aparenta ca suntem perfecti, sa fim invidiati iar mai apoi modesti, poate ca este mai bine.