Filme / Festivaluri de film

Festivalul de Film FRANCOFON

Lume, lume, sa ne adunam cu mic cu mare, ne facm aprovizionarea de popcorn si bilete, deoarece incepe Festivalul de Film FRANCOFON, la Cinema Victoria din 20-24 martie.  Ne vor fi prezentate proiectii canadiene, premiate, foarte atractive, dar si surrpize cum ar fi prezenta unor regizori). Biletele nu sunt scumpe putandu-se achizitiona si abonamente, astfel :

pretul unui bilet intreg este de 8 lei

pretul unui bilet cu reducere de studenti/elevi/pensionari este de 5 lei

un abonament care permite vizionarea a 3 filme este 15 lei

un abonament care permite vizionarea a 6 filme este 25 lei.

Filmele prezentate in aceasta perioada sunt :

INCENDIES (2010) de DENIS VILLENEUVE , un film care a fost reprezentantul Canadei la Oscar în 2011, a facut parte din selecţia oficială a Festivalului de la Veneţia, are premiul pentru « Cel mai bun film canadian » la Festivalul Internaţional de Film de la Toronto din 2010

poate fi vizionat marti, 20 martie de la ora 20, sau vineri 23 martie de la ora 17.30

LE VENDEUR (2011) de SEBASTIAN PILOTE , un film care a castigat premiul pentru cel mai bun Film Canadian la Festivalul Internaţional de Cinematografie Francofonă din Acadia (FICFA), marele premiu al Juriului, la Cea de-a 13-a ediţie a Festivalului de Film din MUMBAI, premiul Federaţiei Internaţionale a Presei Cinematografice (FIPRESCI), la Cea de-a 55-a ediţie a Festivalului de Film Internaţional din SAN FRANCISCO

poate fi vizionat in joi 22 martie de la ora 20, sau 24 martie de la ora 20 (fiind filmul cu care se inchide festivalul)

EN TERRAINS CONNUS (2011) de STEPHANE LAFLEUR, a castigat premiul la Berlinale – Sectiunea Forum – 2011 si este filmul de deschidere al Întâlnirii cinematografiei din Quebec, 2011

poate fi vizionat joi 22 martie de la ora 17.30, sau vineri 23 martie de la ora 23.

LES VIVANTS (documentar, 2011) de EDUARDO LUCATERO un film care a fost premiera mondială la Cea de-a 20-a ediţie Festivalului de Film Documentar Hot Springs din 2011. Poate fi vizionat miercuri 21 martie de la ora 20, cand regizorul acestui documentar va fi prezetn, iar daca-l ratati mai aveti o sansa sambata 24 martie de la ora 17.30.

UN NUAGE DANS UN VERRE D’EAU (2012) de SRINATH CHRISTOPHER SAMARSINGHE un film in premiera mondială la Festivalul Internaţional de Film de la Rotterdam din 2012.

poate fi vizionat marti 20 martie de la ora 17.30, sau vineri 23 martie de la ora 20.

Québec Gold 11 este o selectie care cuprinde cele mai importante scurt-metraje din Québec ale anului trecut. Aceasta reprezinta o sansa unica de a urmari intr-o singura proiectie filmele care au participat la cele mai mari festivaluri din lume si au castigat numeroase premii! Québec Gold 11 este prezentat de Les Films Séville, PHI Group, L’INIS, ONF, Télé-Québec, Vision Globale si Prends ça court! Vizionarea se oate face miercuri 21 martie de la ora 17.30 , sau sambata 24 martie de la ora 23.

SOIRÉE DJ : CHINESE MAN (FR)

Chinese Man sunt originari din Marsilia, dar cu rădăcini asiatice. Crew-ul francez Chinese Man format din 2 DJ şi un MC mixează de la 4 platane genurile: dub, reggae şi jazz cu electro-oldschool-hip hop, într-un amestec exploziv şi funky de başi urbani, condimentat cu scratch-uri şi trick-uri de campioni DMC, plus un show audio-video.

Biletele pentru concert sunt disponibile doar la Club Midi in seara concertului.