Aberatii speciale

Fermierii de succes folosesc tocatoarele de furaje de tip moara

Un tocator pentru furaje sa mai cumperi, atat! Ai amenajat totul in ferma, ai animalele, dar trebuie sa obtii si furaje tocate fara sa te chinui cu toporul sau cu aparate manuale care mai rau te incurca, decat te descurca! Mecanizarea utilajelor pentru ferma ar trebui sa fie obligatorie, pentru a interzice munca din greu pentru rezultate putine, si pentru a oferi tututror muncitorilor in zootehnie posibilitatea de a obtine usor furajul pentru animale.

Multi fermieri deja folosesc asemenea tocatoare de furaje de tip moara pentru a gestiona si prelucra hrana pentru animalele lor. Faptul ca este un echipament motorizat usureaza lucrurile pentru ei. De ce nu ai face asta si tu?

Ce avantaje va ofera un tocator de furaje?

tocator furaje

Tocatoarele de furaje despre care se vorbeste sunt de tip moara, adica toaca si nu se incurca la un bob mai mare sau la un nod vegetal care ar face probleme unei maini care da la manivela si toaca manual. Aceste piedici ar ingreuna mult activitatea de tocare manuala, din fericire exista echipamentul motorizat denumit tocator de furaje de tip moara care poate fi folosit pentru:

  • Fasole
  • Cartofi (pentru porci)
  • Trestie de zahar
  • Sfecla
  • Fan (fanul tocat cand trebuie si cat trebuie este o hrana buna pentru animale)
  • Lucerna
  • Boabe de porumb (daca sunt deja desprinse de pe coceni, daca au fost cumparate asa)
  • Coceni de porumb (cu totul, din gospodaria proprie)

Bineinteles, si alte tipuri de furaje pot fi tocate aici, dar de obicei, cele din lista de mai sus sunt utilizate pentru specificul fermelor din Romania, pentru specificul hranei care se ofera animalelor in Romania.

Intelegi din ce sunt formate tocatoarele de furaje, chiar daca nu esti un om tehnic

Tocatorul are un motor electric micut dar suficient de puternic, dezvoltand cativa CP, prin care poate oferi o turatie medie de 3000 de tur/ min. Poti toca pana la 350 kg de furaj pe ora, deci daca periodic iti aloci o ora pentru a pune in cuva furajul netocat si pentru a il aranja pe cel tocat in recipiente, atunci ai realizat ceva important: ai obtinut hrana maruntita pentru animalele tale.

Poti obtine foarte simplu acest aparat, chiar de pe internet. Daca accesezi si site-ul potrivit, obtii si un pret bun pentru un tocator de furaje. Un astfel de site este Fermierulafacerist.ro, care ofera posibilitatea livrarii gratuite la tine la ferma. Pentru acesta dispui de poze, de descriere, poti gasi si reduceri din cand in cand, asadar Fermierulafacerist.ro este un magazin online numai bun pentru asta!

Chiar echipa din spatele site-ului sustine faptul ca furnizeaza tehologii si echipamente pentru zootehnie la un raport avantajos din punct de vedere al calitatii si al pretului. Standardele CE (Comunitatea Europeana) sunt indeplinite pentru orice utilaj comercializat, deci si pentru tocatorul de furaje pe care il vei achizitiona.

Asadar, iti poti dota ferma cu un echipament relativ simplu, destul de accesibil la pret, la un nivel ridicat de calitate si, in primul rand, foarte util tie!