Aberatii speciale

Femeile si tehnologia

*aceasta intamplare este intamplatoare, adica s-a intamplat cu adevarat*
Fetele cucuiete se cred mari cunoscatoare a tehnologiei. Se stie din mosi-stramosi ca femeile au in general la fel de multe lucruri in comun cu tehnologia cam cat are un urs polar cu baletul pe role.
Pentru ca un coordonator de evenimente intr-o zi s-a gandit sa lase pe o locatie, unde urma sa aiba loc Gala de inchidere, o gasca de gaste gagici, care se hlizesc, isi fac selfie-uri si barfesc privind barbatii de la tehnic, am ajuns 5 gagici butonand smartphoane in lounge-ul evenimentului. Cu un pahar de sampanie umplut cu suc de mere, langa o cafea de la automat si scrolul necesar in facebook, ne-am facut comode pe canapele, asteptand sa isi faca baietii treaba.
Asa cum se stie din popor, baietii nu fac treaba decat daca sta o gagica cu gura pe ei. La asta sunt bune femeile, sa stea cu gura pe barbati sa faca treaba. Sa-i sacaie.
In plin proces de scrolat si stalkuit baietii din zona pe facebook, barfit alti participanti la eveniment, iese un domnisor dintr-o sala spunand: Ma poate ajuta una din voi la ceva?
Priviri incremenite au aparut printre noi. Ne trimiteam reciproc. Pana la urma ma sacrific sa ma duc eu. Cobor pe trepte cu vesnicul: Atentie la cabluri. Speram sa nu-mi rup gatul. Ajung in buza balconului printre jdemii de cabluri, monitoare, tablete, laptopuri, telefoane, ecrane, chestii. Ma uitam putin speriata putin fascinata. Ce trebuia sa fac era sa il ajut sa verifice si sa grupam + lipim cablurile toate, separat, ca sa nu arate ca la piata si sa ne asiguram ca totul e conectat. Urmau proiectii pe pereti, in spatele scenei, proiectoare care fac si care dreg. Prea multe butoane pentru mine, prea multe cabluri. L-am admirat pentru ca recunostea cablurile chiar daca mie mi-a trebuit cateva momente bune sa imi dau seama despre ce mufe vorbeste.
La final l-am intrebat care-ce face, iar el foarte amabil a inceput sa-mi explice la ce o sa ajute tot evenimentul, vizual, fiecare lucru de acolo. Cel mai mult m-a fascinat un gadget cu care m-am mai intalnit ulterior si-n alte situatii, anume un dvr 16 canale. Sunt fenomenale ce pot sa faca, mai ales daca ai un inginer care stie cum sa le faca sa comunice intre ele si sa-ti scoata din ele minuni.
M-am hotarat ca pe viitor sa stau doar pe langa baietii de la tehnic si sa-i sufoc cu intrebari, astfel poate fur si eu meserie si invat ce cabluri trebuie bagate – unde. Macar asa pot sa ma dau mare ca stiu sa ma descurc cu lucrurile tehnice, chiar daca habar nu am care e logica lor, iar eu in continuare nu sunt instare sa instalez ceva simplu fara sa sacai pe cineva cu tone de intrebari.
Privind in urma mi se pare ca nu este un gest foarte frumos sa lasi o mana de fete barfitoare sa iti pazeasca evenimentul si sa stea cu ochii pe baietii care muncesc. Pentru ca fetele nu or sa stea numai cu ochii pe ei, iar in acest caz or sa munceasca tot mai putini. Iar daca vreunul are inspiratia sa ceara o mana de ajutor, s-a dus intr-o gaura neagra ora perfecta de incepere a evenimentului.