Gramada

Fabrica de Pensule

s-a deschis aseară (marea deschidere) a Fabricii de pensule, pe Henri Barbuse nr 59-61, ca orice băgător de seamă ce se respectă am fost şi eu. Nu vreau să dezbat eu ideea de fabrică de pensule, deoarece, am găsit alte păreri menite să informeze mai bine decât aş putea eu informa vreodată, apoi, eu, dau cu părerea (arunc şi eu cu ea după cine pot)

Ziua de cluj spune aici

Slicker punct ro spune aici, mai gasesti si programul, cu ocazia asta, dar nu e tot, adică eu am mai lung programu pe foaie dar sunt zgarcită şi nu dau la nimeeeeeeeeeni, la nimeni.

Bun. Mie mi-a plăcut, chiar şi faptul că nu era chiar tot finisat pe interior, dar aia îi dădea aspectul acela de fabrică veche. Pe exteriorul fabricii, erau proiecţii, cu pozele făcute în seara aceea de diverşi, nu am stat să văd în ce poze apar, m-am cam ferit, eu…. vedeta de mine, ce ştii tu!

Am văzut câteva expoziţii drăguţe, şi una care, m-a lăsat cu sprâncenele ridicate, şi i-am spus colegului meu Andrei, că, situaţia ne depăşeşte, şi l-am scos afară din sală.

Era o filmare cu o lacrimă care cădea din ochiul unui tip, dar era la un slow motion, ca am staţionat aproximativ zece minute, şi lacrima încă nu se formase foarte bine să pice din ochi. Am văzut că avea şi când îi pică saliva, dar am ratat bucata aia, nu sunt sigură daca să-mi pară rău.

Spre seară am aşteptat cu atenţie Mâncarea : o declaraţie de dragoste

O piesă tare drăguţă, păcat că s-a vorbit doar în germană şi nu am înţeles absolut nimic, dar a fost drăguţă. Din pliantul primit am citit că :

“Pentru a-i câştiga inima, timidul îndrăgostit serveşte femeii adorate o masă nocturnă, drept declaraţie de dragoste. Ceea ce este deosebit este faptul ca această masă are proprietatea de a hrăni publicul cu melodii şi imagini. Meniul a fost creat de artistul Rochus Aust împreună cu ansamblul sau RE-LOAD FUTURA.

Astfel, avem ca aperitiv  “tedoresc” un compot din scoici intuitive interpretat de un trompetist cu ani de experienţă pe mare, urmat de “aşatevoiiubi” şi “superpasiune”, două feluri principale impregnate de o mare nelinişte mobilă. Ca desert se va servi “dăruieşte-minoapteaasta”, un preparat dulce, vizionar, care se autoconsumă.

În spatele proiectului “Ristorante Santo Fool Turisimo” se află manifestul bucătăriei futuriste a lui Filippo Tommaso Marinetti din 1930, pe care l-a intitulat “La Cucina Turismo”. PRin acţiunile sale artistice s-a luptat pentru desfiinţarea spaghetelor, acţiune care a declanşat proteste puternice în Italia. Demonstraţia a vrut să simbolizeze părăsirea lumii vechi şi sărbătorirea lumii guvernate de tehnologie.

Rochus Aus este trompetis, compozitor şi artist plastic, obţinând o mulţime de premii la concursuri internaţionale.”

Eh, după cum zice descrierea primită în pliant, totul se autoconsumă, adică, cei 4 actori, se păpau pe ei. A fost drăguş. drăguţ rău!

Evenimente la Fabrica de pensule vor mai urma, când mă duc, vă anunţ şi pe voi, poate vreţi să mergeţi (hihihi)