bucati de ganduri

Evitarea soarelui

Toata iarna am plans dupa vara, toata scurta primavara am bocit dupa soare, iar de cand si-a intrat vara in drepturi, bocim ca e prea cald afara si ca trebuie sa stam inauntru la aer conditionat sa putem respira fara probleme. Nu ne mai face deloc placere sa avem caldura si canicula afara, dar zambim in sinea noastra atunci cand privim cerul senin si razele de soare se lovesc flamande in geam.

Partea cea mai aiurea a acestei zapuseli este aia cu joaca. Nu mai poti sa dai un baschet sau un fotbal la orice ora, deoarece soarele vrea sa-ti arate cat de mult te iubeste in orice moment din zi. O insolatie, o arsura mica, dureri de cap si ochi incruntati. Soarele te imbratiseaza, pentru ca este momentul lui de glorie cand te poate admira cum te bucuri de el, momentele lui in care te sufoca putin.

Adevarul este ca atunci cand vrei sa te misti, cand vrei sa iesi cu prietenii sa te relaxezi si sa uiti de toate, nu orice este perfect. Seara e frumos afara, dar daca nu e zapuseala, ger, ploaie torentiala sau vant. O seara perfecta din punct de vedere al vremii prinzi doar daca ai noroc. Tocmai de aceea cineva a descoperit iar altcineva a investit intr-un teren de sport acoperit. Asa ai toate conditiile perfecte ale jocului in interiorul bulei. Acolo vremea este intotdeauna perfecta pentru miscare, pentru oameni care vor sa se dezmorteasca. Acolo perfectiunea se curbeaza spre binele si sanatatea tuturor, iar tu, chiar daca traiesti cu impresia ca te-ai inchis intr-o bula, te-ai inchis in bula ta de relaxare care-ti ofera confortul perfect.

Incepem sa ramanem fara scuze atunci cand refuzam sa facem sport. Oamenii au inceput sa perfectioneze toate lucrurile din jur, astfel incat toti lenesii sa ramana fara scuze atunci cand refuza miscare.

Nu va mai fie frica de terenurile de sport acoperite, aerul este mult mai proaspat si mai curat fata de terenurile cu bitum incins peste care este un artificial ros, iar la prima adiere de ploaie se transforma totul intr-un patinoar artistic cu mult noroi.