Filme / Festivaluri de film

Este vineri, hai la un film bun !

A doua zi a Festivalului de Film Francez ne rasfata cu alte 3 filme bune. Ne rasfata cu alti 3 regori buni. Sa va spun despre ce este vorba :

de la ora 17, Tomboy in regia Celine Sciamma

Este povestea unei fete care pentru o vara se hotaraste sa fie baiat. De ea se indragosteste o alta fata, astfel ajungandu-se la o poveste despre dimelele identitatii sexuale pe care unii copii le au. Este al doilea film al acestei regizoare, care are la fel de mult succes ca si primul. Este dragut, un film pentru adolescenti si adulti, care ne deschide ochii asupra unei probeleme pe care unii o vad ca pe o “moda”.

de la ora 19, Un amour de jeunesse, in regia Mia Hansen-Love

Este o poveste de dragoste adolescentina, care ne amiteste cu cata pasiune stim sa iubim atunci cand suntem adolescenti, cum nimic nu conteaza iar daca suntem raniti tot universul nostru se naruie. Il recomand cu mare drag tuturor, este un film care nu are varsta, doar te face sa zambesti si sa pui “awwww”

de la ora 21.30, L’exercice de L’etat, in regia Pierre Schoeller

Un film despre politica si criza economica. Usor mai greu de rumegat nefiind pentru chiar orice public. Il recomand cu mare drag deoarece filmele care arata inside-uri politice sunt intotdeauna foarte bune de vizionat, te duc intr-o lume in care doar cu imaginatia ajungi. Lupta intre puteri si haosul cuprind filmul din toate partile tinandu-te cu siguranta lipit de scaun fara sa mai ai un moment de suflare.

Avem deci azi, inca 3 filme superbe. Biletele sunt 8 lei sau 5 lei cu reducere. Cinemaul este calduros, scaunele comode, popcornul proaspat si atmosfera superba. Sa mergem la niste filme bune deci !

sursa poza unu , doi , trei