Era digitala

Am spus si o repet, eu cu tehnologia nu sunt prietena aproape deloc, la fel si cu orice tine de grafica, culori si bun gust. Recunosc ca atunci cand doresc sa fac vreo achizitie sau o schimbare care tine de culori, ma ghidez tot timpul spre opusul a ceea ce-mi place. Obisnuiesc sa-mi placa uratul, dar nu vreau sa arat acest urat la toata lumea, imi place sa-l tin pentru mine. E uratul meu cu care ma alint in casa, spre disperarea lui colegu.

Am haine urate, am carti urate, am postere urate. Mie imi plac.

Am de asemena lucruri frumoase, dar m-am ghidat intotdeauna dupa faptul: mie nu imi plac atat de mult, deci sunt potrivite pentru mine, deoarece schimba ceva in mine. Trezesc un sentiment.

Spunand asta nu ma ghidez niciodata dupa kitch-uri. Poate n-am gusturi, dar recunosc kitch-urile de la distanta.

In grupul meu de prieteni s-a nascut in ultima vreme varianta: e atat de urat incat la Oana i-ar placea la nebunie. Da. Eu sunt punctul de reper al uratului.

Cel mai greu este, ramane si ma chinuie momentul in care trebuie sa comand lucruri pentru print. Proiectele in care mai activez uneori, au nevoie de ideile mele atunci cand trebuie sa promovam mai mult decat prin product-placement-ul voluntarilor. Flyere, afise, stickere, orice trebuie sa vina cu o idee de creatie plecata de la mine.

Problema aici este ca ceea ce mi se pare mie atractiv si dragut, este, ceea ce mi se pare. Am o multime de idei, dar majoritatea se bat cap-in-cap atat ca idee cat si ca structura.

Ma bazez intotdeauna ca baiatul de la print o sa ma ajute cu idei, dar e greu sa gasesti pe cineva la care sa-i pese prea mult (sunt un client complicat), iar daca gasesti pe cineva cu acelasi gust in arta ca al tau, e clar. Totul e blestemat in a arata hidos spre o noua oda a uratului.

Ca sa evit toate astea, am facut doua lucruri: am ales sa merg pe lucruri simpliste si minimaliste + am ales sa lucrez cu profestionisti in tipografie digitala.

Da. Secretul este sa dai un ban, sa te bazezi pe mai multe pareri si sa mergi pe lucruri simple. Facand asta, recunosti ca nu esti expert. Nu ne-am nascut toti experti, d-aia exista tipografii si agentii, oameni specializati sa te ajute. Pe de alta parte, daca nu incarci un lucru cu informatie, informatia ajunge mai repede la omul care trebuie sa le vada, sa le inteleaga.

Iepurele sare de unde nu te astepti, dar trebuie sa renunti la orgoliu pentru asta, mult, iar asta nu e usor. Mai ales cand trebuie sa accepti ca esti: regina lucrurilor urate care trebuie sa accepte frumosul pe care nu-l intelege.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *