uimita de lume

elevii de liceu. Procedeu : Manelizarea

am vazut/auzit/citit multi oameni care se plang ca sunt obligati sa treaca prin procesul de manelizare al Romaniei. E drept, ne lovim de ei oriunde. In spatele scolii la tigara, in autobuz, in tramvai/metrou, parcuri, peste tot urla din telefoane un nene care ai impresia ca e chinuit de secole de viata in pivnitele dusmanului.

In caz ca nu am reusit sa dam de unul din aceste fenomene, si speram ca am scapat, ne inselam, caci ei exista, se inmultesc, au lansari de albume si fani pe care dusmanii ii numesc cocalari sau pitipoance. Se simt neintelesi si de lume invidiati caci ce avem noi daca ele vor sa arate masculului ales toate partile lor intime si bronzu via solar, ca nu ii merge send file-u si nu stie sa faca attachament pe mail si le pune pe haifaiv, dar care-i treaba noastra? Noi! Noi toti suntem invidia, dusmanii, omu rau si negru, stii tu….

De’o vreme vin mai devreme acasa, mai raspund provocarilor de cafea, si pentru ca gerul de afara nu e o provocare pentru mine geamul de la mine de la camera e cascat larg. Mi s-a parut mie intr-o zi ca simt un damf de tutun la mine in camera (unde nu se fumeaza) si apoi constat ca geamul meu larg deschis e posibil sa fie sursa. Eu stau la parter, deci e clar. De dupa perdea ma uit subtil in jos, si observ doua gagicute care povestesc. Mai mult ca sigur invata la liceul de la coltul blocului meu (norocoasa de mine) !!!

Acestea sa fie spuse, le las in pace si imi misc inapoi hoitul pe fotoliu la rasnita sa vad si eu ce are messu de imi papa atat, sa ma mai uit d’un trojan pentru colectie, eh chestii pitiponcesti. Aud voci care zic “hai ma ca suntem aici sub liliac, inainte de magazin” Superb! imi spun in gand. se vor inmulti.

Boxele mele de la calculator nu sunt puternice caci sunt facute special pentru filme si pc, nu pentru a ma simti ca la cinema acasa. Caci oricum o luam fotoliu meu e mai comod ca scaunele de cinema, dar sa revenim. Deschid tv-u si pun pe canalele de muzica, ajungand pe c music unde nenea Andrea Bocelli tocmai isi dregea vocea pentru o piesa. Cum am un talent de a ghici viitorul, nu ajung bine pe postul cu pricina, ca apar o gasca de 4-5 insi la care le urla un Guta ragusit din toti rarunchii in difuzorul unui telefon . Fiind la mine acasa si nu in spatiul public unde fiecare asculta ce vrea, am testat boxele teveului meu, de care nu am fost niciodata multumita (de cand mi-am schimbat tv-u) pentru ca tot televizorul asta este cat ecranul celuilalt, iar boxele lui cat telecomanda celuilalt. Dar trecem peste aceste amanunte.

Nu stiu cat de incantati au fost, dar cert e ca in momentul in care dupa 3-4 minute a trebuit sa pun pe mute, caci imi suna telefonul l-am auzit pe nenea Salam (cre’k el era) parca mai tare, am auzit niste voci bombanind. Deoarece pe c music era publicitate, am dat pe mezzo, unde era orchestra nu-stiu-carei tari, cantant Sonata a 8-a a lui Mozzart, (parca) . M-am scuzat frumos de cel de la telefon, i-am inchis si am pornit iar tv-u la maxim. Nu au fost foarte incantati, ca au plecat si nu isi terminasera tigarile caci i-am auzit bombanind.

Azi nu au mai venit 🙁 . Dar ii astept de saptamana viitoare cand incep sa invat acasa, tot la mine sub geam. Eu cu muzica ei cu tigarile, si o sa le spun (cu tupeu meu jegos) ca daca nu le place ce muzica ascult, sa fumeze la ma-sa sub geam