uimita de lume

Dumneavoastra?

La un momentdat plimbandu-ma prin blogosfera, dau de un coleg de blog, care dezbatea ideea faptului ca discuta cu tipa de la banca (Transilvania daca nu ma insel) cu “dumneavoastra” iar aia era cu el la “per’tu” . In momentul asta nu pot sa spun exact daca era unul din cei pe care ii citesc sau ceva pus la gramada oamenilor “nemultumiti” .
Am lucrat undeva in perioada septembrie 2007- mai 2008 in asigurari, la una din marile firme care se ocupa cu asigurari avand ca parteneri aceleasi n+k mari firme ale Romaniei, Europei, Lumii. Acolo soc pe mine. Oameni cu varste diferite (cam toate) te rugau sa nu vorbesti cu dumneavoastra pentru ca ar fi tot timpul penibil sa dai cu presupusul varsta, asa ca, s-a ajuns la intelegerea sa nu mai folosim pronumele de politete, deoarece nu are rost.
Cand intru in magazine, majoritatea vorbesc cu mine cu dumneavoastra, ceea ce imi convine, si ma uit urat daca mi se vorbeste la per’tu in caz ca eu nu am cerut expres chestia asta. Nu imi convine si gata, vreau sa simt in cuvinte macar, respectul fata de client.
Ieri am fost la Romtelecom, in tura cu un coleg. Colegul de varsta aproximativa cu mine, si observ, cu stupoare, ca el, vorbea cam cu toata lumea la per’tu, exceptie fiind pensionarii din 1920-1940, orice era peste , era cu “Tu” la el, cu “Da-mi” si cu “Semneaza” . Mi-a picat fata. La propriu. Inteleg ca este nemultumit de cum lucreaza, cat primeste, si alte chestii, dar, ei sunt clienti!!! Nu vreau sa discut de amabilitatea lui, care a inchis-o probabil in dulapul din vestiar, sau de mutrele pe care le avea cand intreba clientul ceva banal. Probabil ca i-am invinetit putin piciorul lovindu-l de cateva ori cu o mutra D’AIA!!!, dar m-a injurat in gand ceea ce am simtit in momentul in care ma ridicam de la masa si dadeam cu genunchiul in coltul de la masa.
DA! m-am socat, si DA! am inteles de ce tonele de clienti sunt nemultumiti ca asteapta, la cat se mormaia de 2 ori, sincer, si eu as fi nemultumit! Si eu m-as numara fara probleme printre acei multi clienti nemultumiti care fac mutre si vorbesc aiurea, dar TU, esti platit, sa le zambesti, sa ii calmezi, sa te misti repede, si, sa le arati respect! drept urmare, mie mi se ura o zi buna in continuare, si mi se spunea “sarutmainile” cu un zambet, iar lui, in cel mai bun caz, i se arunca in sictir un “buna ziua” iar apoi, se uita cu ochii mari la mine si-mi zicea in sila “ce??”
Dumnezeule! ce uameni!