Gramada

Dragostea adevarata de papuci

Cred cu tarie ca pasiunea femeilor pentru tonele de papuci pe care le au insiruite prin toata casa are ceva cu faptul ca Carrie Bradshaw , personajul principal din Sex and the City are o colectie impresionanta de papuci. Se stie de cand e lumea ca mersul la cumparaturi cu o femeie este cel mai teribil lucru pe care un barbat poate sa-l faca. Acesta este unul din motivele pentru care, magazinele au in centrul lor o canaea e care barbatii stau linistiti asteata, spun pe sub buze “iti sta bine draga” si isi continua linistit jocul de pe telefon sau orice mai face.

Procedeul de alegere al unor papuci este mult mai groaznic decat cel al unor haine, pentru ca astia trebuie sa tina cel tin 2 sezoane, de preferabil sa nu lase rani, sa fie foarte comozi, sa se asorteze cu 70% din hainele din dulap, sa faca pe toata lumea invidioasa, etc etc. Pantrofii deasemenea trebuie sa faca piciorl sexy, sa scoata fundul in evidenta si o multime de detalii pur geometrice pe care o femeie le calculeaza in momentul in care isi ia mutra interesanta si se uita usor incruntata la perechea de papuci pe care o tine in mana.

Problema mea in fiecare primavara este gasirea papucilor de primavara-toamna perfecti. Trebuie sa nu fie adidasi dar sa aiba o tenta sport, sa fie sport dar sa fie eleganti, sa fie josi (ca tocuri am destule), sa fie perfecti, sa nu ma roada, sa faca minuni picioarelor mele. E o adevarata provocare sa gasesc ce-mi doresc si de cand Clujeana face numa pentru export, nu mai am nicio speranta. Anul trecut am avut 4 perechi de papuci cu un calapod atat de nasol incat i-am rupt pe absolut toti – cu multe pareri de rau si dezamagiri.

Am gasit totusi la Zorile Store o pereche de papuci dragtei chiar daca nu sunt fanul flip-flop-urilor pentru ca mi se par cei mai urati papuci din lume, dar din categoria : urati cu spume ! Am totusi nevoie de o pereche de papuci de modelul ala pentru ca tot ce am eu are cel putin un toc de 9cm. Motivul pentru care nu am ales ceva mai simplu e ca design-ul elegant da o consistenta frumoasa piciorului mai ales cand nu te incalti de la copii (in plus, am un tatuaj de ascuns).

* mai multe detalii despre aceasta pereche aici

In final, va las cu o melodie draga mie – despre papuci si iubire !