Aberatii speciale

Dragobete

De-a lungul timpului, am tot fost îndeajuns de supărată pentru Valentine’s day, şi asta doar pentru că, nu este sărbătoarea iubirii în care mă regăsesc. Pe de altă parte nu ştiu de ce ne place să importăm sărbători, când noi, ca popor, suntem şi aşa destul de antrenaţi să avem sărbătorile noastre, tradiţionale, care datează de mai de mult decât comercialul de sf. valentin.

Astăzi mă aştept ca toată lumea să umple internetul cu posturi pro și contra Dragobete. Lumea să își amintească iar și iar că nu este nevoie de o zi în care toți să spunem în cor pe cine iubim. Nu este nevoie de o zi în care toți să spunem în cor pe cine iubim. Eu astăzi, am să iubesc pe toaă lumea, am să încerc din răsputeri să nu fiu urâcioasă cu toată lumea, și îmi propun multe lucruri bune pentru azi.

Azi am să mă supăr pe toți prefăcuții. Toți aceia care spun că urăsc sărbătorile care s-au comercializat dar în ascuns, își alintă persoana iubită mai mult decât într-o zi normală doar pentru că, în adâncul sufletului lor, ei cred în Dragobete, ei cred în toate sărbătorile extra comerciale care nu au nimic de-a face cu exteriorul în care ei sunt niște oameni prea siguri pe sine care urăsc orice e comercial. Cred că este momentul să lăsăm ipocrizia și să recunoaștem că toți, pe cât de mult urâm toate lucrurile astea, în adâncul sufletului nostru, suntem ca un copil în ajunul Crăciunului.

De Dragobete nu vreau nimic. Nu vreau decât toată lumea să fie iubită, să fie ok. Să se simtă în largul ei, și pentru o zi în an, să nu mai spunem că ne e scârbă de comercialisme, când, comercialul l-am importat deoarece n-am fost înstare să comercializăm propriile noastre tradiții. O fi de bine. O fi de rău, oricum, nu este prea frumos.