Gramada

Dragi librarii

De cateva zile caut o carte, in engleza. M-am hotarat cumva sa o citesc in engleza. Nu mai stiu motivul dar cred ca este irelevant. Plimbandu-ma prin librarii, observ un lucru :

– Carturesti , cartea dorita in engleza 80 lei

– Librarium , cartea dorita in engleza 35 lei

– Book Depository , cartea dorita in engleza 8,07Eur (aprox 35 lei, livrare intr-o saptamana, livrarea gratuita. Am calculat pe 8,3 euro la 4,3lei euro)

Ma gandeam ca poate, o gasesc online mai aproape. Inca mai am ce sa citesc, nu ma grabesc deloc sa o achizitionez, sa vedem ce este pe piata.

Elefant.ro data trecuta mi-a adus cartile dorite dupa 3 saptamani. La ei pe facebook toata lumea se plange ca intarzie comenzile sau ca nu mai vin. Oamenii se plang chiar ca au comandat anumite carti care mai apoi n-au venit, dar cand au refacut comanda acestea nu mai erau pe stoc. Da, ei nu erau totusi unii de la care vroiam sa comand, dar am zis sa imi calc pe orgoliu si sa ma uit. Folosesc butonul de search. Scriu titlul in engleza. Primul suggest : cartea in romana. Mi se pare logic, pentru ca eu ii caut titlul in engleza deoarece nu stiu cum e tradusa in romana si ma gandeam sa dau pe site-ul librariei. Inteligent. Al doilea suggest : Dunes!

Tin sa mentionez doar ca eu caut un thriller care nu are deloc legatura cu Dunes care am inteles ca e un SF bestial.

Okian. De ei nu mi-a prea placut pentru ca aveau ceva domnita pr, paote o mai au, care imi displace pentru setul de stickere promis acum 2 ani, sau pentru faptul ca am facut de vreo 4 ori cunostinta iar ea ramane ignoranta. Pentru asta, taxam libraria ! Calcam pe orgoliu si ne uitam. Cartea dorita 75 lei. Exact. acum o cumpar, stai putin!

Dragi librarii,

inteleg ca aveti multi furnizori, inteleg ca aveti o concurenta incredibila. Inteleg toate astea. Ce nu inteleg e de ce trebuie sa aveti preturi atat de mari pentru niste carti care se gasesc cu greu in alte locuri. De ce trebuie sa aveti search de rahat sau mai mult decat atat, de ce nu aveti carti noi?

Am cautat in multe librarii on-line si nu am gasit ce doream. Nu stiu de ce, dar cred ca ar prinde bine. Unde am gasit pretul mi se pare exagerat. Inteleg ca libraria Carturesti e considerata fitza de fitza, dar de banii aia imi cumpar 2 sau poate chiar 3 carti ! Adaosurile de 100% nu fac decat sa va indrepte cumparatorii pe site-uri straine. Aia se bucura nespus de bani, iar pe mine nu ma deranjeaza sa astept 4 zile o livrare daca platesc sub jumatate de pret.

Va urez putini clienti care se documenteaza atat de mult la preturi inainte sa cumpere o carte, pentru ca daca ar fi toti ca mine, ati avea un faliment dragut multe dintre voi.

Dragi librarii, nu mai exagerati !