Gramada

Draga rectore al UBB

Draga Ioan Aurel Pop,

 Aceste randuri sunt pline de scepticism pentru ca atunci cand vezi cat se minte si se fura in invatamant, devii atat de sceptic incat suflii si in apa de la robinet inainte sa o bei. In universitatea noastra sunt atat de multe probleme si gauri incat nu ai dumneata destui ani si nervi pentru a sta la rectorat sa le rezolvi. Eu momentan ca student nu am incredere in tine, imi pari o persoana tare dubioasa, dar in adancul sufletului meu sper ca in urmatorii doi ani sa imi schimbi parerea si daca puterea pe care o detii iti va face pofta sa furi, sa nu fi lacom si sa furi cu grija, pentru ca noi studentii mirosim asta si un  scandal in UBB ar fi chiar jenant.

Ma simt ca intr-un an electoral cand noul presedinte promite ca va schimba rotile mecanismulu pe care-l detine punand anvelope de iarna ca sa nu mai derapeze. Multe partide mai tarziu, senatori si guvernanti, am realizat ca nimeni nu vrea sa schimbe nimic deoarece sistemul e facut sa nu se vada cine fura. Se mosteneste asta pentru ca fiecare vrea sa ajunga in punctul in care va putea fura linistit de la altii asa cum altii au furat de la el – sper sa nu fie cazul.

Vreau doar sa-ti spun ca nu ai cum sa suplinesti locurile in camine. In caminele noastre (hasdeu + economica) se sta deja in disconfort in multe din ele. Camerele sunt mici, sunt 5 persoane in majoritatea camerelor – teoretic, dar de fapt aia 5 sunt de fapt 7. Dulapurile sunt mici, camerele sunt inghesuite iar primavara spre vara e o adevarata provocare sa traiesti in ele. Cat despre studentii care  raman vara in unul din cele 2-3 camine deschise, numai ei stiu cum rezista in cuptoarele alea.

In discomfortul care exista acum in camine, cum te gandeai tu sa suplinesti locurile? Mai pui un pat? Dorm doi intr-un pat? Pui saltele pe hol? CUM?

Universitatea la carma careia tocmai te-ai pus are cateva zeci de mii de studenti. Procentajul studentilor care traiesc la “mama acasa” este mic chiar daca nu pare, iar caminele pe care universitatea le detine nu pot sa fie acoperisul a mai multor elevi decat sunt deja cazati in camine.

Astept mai putine promisiuni si multe fapte, pentru ca de vorbe ne e plin podul, iar promisiunile neimplinite vor rascoli multe suflete, in special al dumneavoastra. Sper sa va ocupati pentru ca noua lege a invatamantului si sistemul Bologna sa fie indeplinite cum trebuie, deoarece multe facultati inca le reneaga si traiesc dupa aceleasi reguli comuniste.

Nu uitati domnule rector ca ati fost si dumeavoastra elev, si v-ati lovit de toata birocratia asta. Este chiar pacat ca atatia ani mai tarziu nu s-a schimbat nimic chiar daca din exterior pare ca s-a schimbat ceva.

Dragul nostru rector, sper sa va tineti promisiunile si sa ne iubiti asa cum ne dati deja impresia ca o faceti, pentru ca altfel sunteti doar un alt om care a amagit mii de oameni.

cu drag, un student al universtitatii !