in cautarea perfectiunii

din seria : de azi ma apuc de lucru (asa am zis ieri)

Avand in vedere ca mamei mele nu-i convine sa stau atat la taste, ea nu pricepe ce saracia gasesc eu interesant, iar somnul meu pana la orele 14 nu o prea incanta pe ea, ma decid in fiecare zi ca ziua urmatoare ma angajez
Logic ca sunt pretentioasa. As prefera pe cat posibil sa NU lucrez cu oameni, pentru ca iti dai seama cat de PROST e omul, fiinta omeneasca si te face sa nu poti sa te abtii sa ii spui cu ochii mari “Mai poti??”, in aceleasi situatii ungurii au o vorba: “Folyicsd meg Uram, ne kinozd” care s-ar traduce   “omoara-l Doamne nu-l chinui”. Si cam asta este motivul principal pentru care nu vreau sa lucrez cu oameni (adica nu cu multi tot timpul). Pe langa asta, sunt si o modesta si comoda, asa eu de felul meu, incat, nu VREAU sa imi tai unghiile pentru un job. La taste pot sa bat si cu unghiile mele superbe lungi. Pot face multe. Dar j-o-b uri in care stai si freci butoane, nu mai sunt, decat putine, si acu, mai putine, ca e vremea crizelor.
Pe langa asta, dom’sorii de la Romtelecom au nevoie de niste Promoteri. Toata lumea amabila, totul dragut, sunt si eu printre ei, spre fericirea mea mi s-a spus ca voi avea de aface zilnic cu zeci de oameni cu nervii intinsi, iar eu voi zambii. Cam o luna sta toata treaba, asta in caz ca reusesc sa rezolve organizarea, daca nu, mai stau o vreme acasa cujetand dragut, ce as putea eu sa lucrez??
Da stiu, as putea sa stau la promotii prin magazine, dar eu fug de oamenii aia, si sunt multi care fac la fel, asa ca, ii prefer mai tare pe cei care impart fluturasi. Mama a zis ca decat sa fac aia, sau sa stau ca vanzatoare, mai bine stau si dorm :))
Asa ca… eu vreau, astept sa pice o mana divina din cer si sa-mi spuna “Am job-ul dorit pentru tine” si cu acelasi zambet sharmant (da stiu, cam ironic, mana zambitoare) sa imi spuna ca e job-ul mult visat.
Mi s-a spus sa am grija sa nu imi gresesc vocatia cumva :))
Pana atunci, traiesc si eu ca orice trantor, mai fac un referat, mai iau un suc, mai confectionez un cadou, mai imi iau un mp3, si tot asa. E sezonul in care fac lucrari de diploma pentru liceu, si mi se duce vestea. Si mama tot nu intelege, de ce stau asa de mult la calculator, ei, nici eu nu mai inteleg asta… cine sa ma mai inteleaga si pe mine?