dileme existentiale

Dileme de inceput de an

Ce conteaza cel mai mult in noul an? Visele pe care ti le faci si reusesti sa le implinesti, sau dorintele pe care le ai? Este o diferenta intre dorinte si vise? Bineinteles ca este, dar ea este foarte subtire. Ca o granita aproape invizibila. Ce inseamna aproape invizibila?Nu stiu! O granita din geam probabil. O granita care iti permite sa fac aproape tot ce doresti. Important este ca tu sa stii, care este diferenta intre vis si dorinta. Pe de o parte amandoua se pot implini, pe de alta parte nu. E ca povestea “ai vrea sau ti-ai dori” sau, poate e chiar la fel de absurda ca oul si gaina. Dar nu asta este important. Nu inca…
Tot timpul la inceputul unui nou an toata lumea te intreaba care iti sunt planurile pentru anul care tocmai se asterne in fata ta. Nimeni nu spune ca trebuie neaparat sa ai unele, dar toata lumea spera la asta. Toata lumea face planuri. Majoritatea le uita. Minoritatea le scriu.

Majoritate+Minoritate = Un intreg?
Ce mai conteaza? oricum ai planuri la orice inceput. Principalul este sa le si finalizezi.
Observi nu-i asa, ca la niciun inceput de zi/saptamana/luna/an/relatie/film/intalnire/etc nu ai vise? sau dorinte? ai doar planuri..
asa ca intrebarea anului ramane
“e de bine, sau de rau?”