in cautarea perfectiunii

Dilematica zilei

Am o cititoare care ma iubeste mult. Eu ii raspund in mailuri, ea in comentarii. (Ma bucur ca ne intelegem Dana, draga mea!).

Am multi cititori care ma iubesc mult. Relatia mea cu Dana este una mai platonica. Sincer, nu stiu daca ea intretine vr-un soi de relatii, de orice fel, cu un om al carui nume sau prenume este Platon, dar, a fost foarte jignita la articolele despre bibliotecare. Eu sunt un om mai cu capul pe langa umeri. Asta este! Dar prin toate plimbarile mele, am dat de o varietate foarte mare de bibliotecare. Le prefer pe cele care stiu ce au in biblioteca. Si inteleg ca uneori nenea pe care-l vreau e francez, iar eu nu stiu boaba de franceza, si ii explic la tanti, ca nu stiu cum il cheama, dar am lista dupa mine, si ii dau lista. Ma uimesc bibliotecarele tinere care nu stiu ce au in biblioteca.

Nu!Nu mi se pare normal ca tanti de la sectia : Carte de stiinta, sa nu stie ce carti are acolo. Sa il aiba pe Platon – Opere la f, samd. Nu! Nu mi se pare normal ca ea sa mi se hlizeasca atunci cand greseste, si sa nu ii stie, macar pe autorii greci, sau pe cei, care au umplut in sala aceea cateva rafturi cu Carti de stiinta. Nu mi se pare normal!

Inteleg confuzia de ieri, cand tanti credea ca Fight Club este un film politist, ea nu citise Palahniuk, si filme cu Brad Pitt sunt multe, si le confunzi usor, mai ales daca, nu esti prea mare fan. Aia o inteleg. Dar, nu inteleg de ce intr-o sala de lectura se trantesc usi, si se vorbeste tare? DE CE????? Daca vreau o astfel de tratatie, invat pe holuri, invat in cafenele, nu ma duc la biblioteca. Si asta nu am patit la sala de lectura atunci cand era in centru !

Mai sunt oameni pe care nu-i inteleg. Acei oameni care mazgalesc cartile de la biblioteca.Vai, nu ii suport. Cum sa scrii pe o carte care nu este a ta? Nu ai un respect pentru lucru care nu este al tau? Se vede!!

In acelasi timp, mai am o problema cu acei oameni care nu raspund la mailuri. (stiu Adi ca nu ti-am raspuns la mailu de ziua mea, dar aia e alta poveste). Drept urmare. Eu sunt un om cu multe probleme. Si ca o mare parte dintre bloggeri mai am greseli. Uneori mai multe, uneori mai putine. In functie de cat timp imi ia sa scriu ce vreau sa scriu, de cat de des sunt intrerupta, si de cat de clar este (in mintea mea) ceea ce vreau sa scriu.

Da. Stiu importanta unei virgule, si a unei cratimi. Ca nu se vede tot timpul asta, drag cititor imi cer scuze, eu din nefericire, rar citesc ceea ce urmeaza sa postez, de aceea am atatea greseli.
Pe langa faptul ca cei care ma citesc de ceva vreme, stiu, cat de important este sa ma mut de aici, si sa imi fac, pe noua adresa, toate modificarile posibile. Da, voi lua fiecare articol in parte si-l voi verifica. Voi muta pozele, voi rearanja multe. Ma vor ajuta cativa oameni, vor aparea articole pe care le-am promis. Voi face modificari. Dar asta saptamana viitoare, cand voi anunta, si deschiderea oficiala a noului meu “apartament”

Totusi, imi cer scuze ca nu am mai pus unele articole pe care obisnuiam sa le pun. Le voi pune! Promit! Sa-mi pice serverul de nu !