uimita de lume

Detestat de toti curierii

Vad pe facebook oamenii care se plang de tot felul de curieri. Am auzit povesti, care mai de care mai ciudate, dar am si vazut. Nu neaparat firma, ca brand e de vina, ci angajatii din spate, pentru ca ei sunt imaginea firmei. Motivul pentru care ei nu urca pana sus sa aduca un colet mic, sau uita coletul la depozit zile intregi este unul intotdeauna discutabil. Poate au observat la colegii lor ca merge si asa, poate le este lene sau poate n-au timp, sau loc de parcare.

Aud discutii despre firme neserioase, dar mai apoi stau sa ma gandesc daca firma, sau curierul care intermediaza livrarea este de vina pentru faptul ca mie, produsul x nu mi-a ajuns inca.

Am comandat 3 carti de pe elefant acum vreo 2 ani, iar dupa o saptamana cand am sunat sa vad in ce stare este coletul meu mi-au spus, senini, ca au uitat sa mi-l trimita.

Am comandat 2 baxuri de hartie de la emag in iarna, care au fost impartite in 4 colete, si a venit in 3 zile. De ce, nu am inteles nici in ziua de astazi, dar baiatul de la curier incerca sa-mi explice ca nu e vina lui, atat a avut in depozit pentru noi, atat a adus.

Stiu momente cand o anumita firma de curier uita la ei in depozit multa vreme un colet, iar mai apoi il trimit inapoi la expeditor spunand ca destinatarul l-a refuzat; pe cand colo, destinatarul nici n-a vazut ambalajul coletului, sa poata sa-l refuze.

Am auzit de firme de cureierat care au intrat in faliment deoarece angajatii erau foarte prost tratati si au preferat sa-si ia singuri, ce cred ca li se cuvine, astfel pierzandu-se plicuri de ramburs sau produse cu o valoare destul de mare.

Totusi, am cunoscut omul pe care-l urasc toti curierii. Nu stiu cum este sa fii urat de baiatul de la Fan si cel de la DPD, asta mai inteleg cumva, dar cand vezi ca fiecare agent de la Urgent Cargus isi da ochii peste cap cand te aude, poate ca problema nu este la agentii astia nesimtiti.

Tuturor celor care cred ca oamenii din jur sunt facuti sa iti asculte tie problemele vreau sa le subliniez, niste lucruri:

  • curierului nu-i pasa ce colete de la ce firma trebuie sa-ti vina
  • curierului nu-i pasa nici ce neintelegeri ai tu cu concurenta
  • curierului nu-i pasa deloc ce a facut colegul
  • curierului nu-i pasa pe cine astepti tu deja
  • curierului nu-i pasa ca nu ai banii pregatiti
  • curierului nu-i pasa ce probleme cu firma sau statul ai tu
  • curierului nu-i pasa deloc ce vrei

Cand intra baiatul iar tu incepi sa-ti spui problemele, iar el ridica din umeri si incearca sa iasa pe usa si il tii de povesti, poate, trebuie sa accepti ca nu-i pasa. Cand asta fac toti, poate ar trebui sa accepti ca nu vrea nimeni sa lucreze cu tine, pentru ca ii tii de povesti mult si degeaba.