Unghii

Despre unghii si pitipoance

Eu in liceu aveam niste unghii fenomenale. Am si acum unghii lungi, doar ca le mai tai, le mai vopsesc, le mai agat prin spatele unuia sau altuia.

La scoala nu prea obisnuiam sa ne vopsim unghiile, dar ocupam o mare parte dezbatand idei de desenat sau facand schimb de culori. Era o adevarata arta de a desena. Adevarul este ca aveam timp sa invatam pentru teste si sa ne facem si unghiile, dar noi eram o alta generatie.

In clasa se lansa o adevarata isterie cand se ciobea o unghie. Se rupea dintr-un colt doar un pic indeajuns incat sa te enerveze si sa o tai, iar apoi sa trebuiasca sa le tai pe toate. Eram toate inarmate cu pile si doa felur de forfecute, si intaritor. Pe conceptul ca purtam toate rahaturile in geanta, in liceu aveam cu mult mai multe decat acum.

O colega ne spune ca ea isi lipeste unghiile cu : super glue , atunci cand se ciobesc. Nu pare o idee prea rea, dar nici prea sanatoasa. Eu alegeam sa le tai pentru ca oricum mama tot timpul spunea ca le am cam mari.

O alta colega de-a mea, s-a hotarat sa faca o aroganta. Le spune fetelor : stiu eu ceva mai bun ca superglue. Toate fetele erau in delir. Vine fata a doua zi la scoala, cu vre 2-3 sticlute mici cu ceva lipici. Sa ajunga la toate. Fetele il pun ala la loc de cisnte langa restul echipamentelor de intretinut manichiura, si iaca asa, fetele mele aveau lipici nou. Sigur se simteau ca niste VIP-uri ce testeaza nu-stiu-ce produs inainte de toata lumea.

O iau eu pe colega asta din urma si zic : tu.. ce lipici ii ala? Ii mai tare ca superglue cum?

Ea : pai ii mai puternic…

Eu : si tu de unde stii asta?

Ea : pai asta il foloseste pretenul meu la Renault la lipit parbrize – apoi imi trage cu ochiu.

 

True story

Cu alta ocazie am sa va povestesc si la ce folosesc scoch-ul.