Aberatii speciale

despre tine

de cate ori sunt prost dispusa mi-e greu. Mi-e greu sa ma binedispun, sa-mi sterg din minte toate cuvintele alea care ma deprima si care ma fac sa cad la pamant. Melodia asta imi aduce aminte intotdeauna ca eu sunt singurul responsabil pentru starea in care ma aflu. Dar eu imi fac ganduri negre si nu inteleg de ce imi place sa ma torturez. De ce imi place sa ma uit la altul “mai prost ca mine” si sa vad cum ajunge sus, cum si eu as putea sa fac chestia asta. Stai. As putea? Dar de ce nu pot? Eu de ce nu am cum sa fac asa ceva? Eu nu stiu sa zambesc? Sa ma documentez? Sa fac proiecte si sa fiu buna in ce-mi place? Trebuie sa raman intre cei care nu fac ce le place?

De ce trebuie sa imi spuna tot timpul cineva ca-s bun in ceea ce fac pentru a avea chef de lucru? De ce trebuie sa-mi arate cineva partea buna a paharului ca sa am buna dispozitie? Chiar avem nevoie de totul in jur? Nu! Pot si singura sa fac ce vreau si sa fiu bun in asta. E o lume rea si fiecare e pe cont propriu.

Mi-am pus pe usa camerei un mesaj: De maine totul va fi al meu, e vreo problema?

Pentru ca totul este al meu, eu sunt seful deciziilor mele. Eu sunt cea care se decide sa se arate lumii asa cum vrea, si eu sunt cea care suporta consecintele atunci cand lumea interpreteaza. Eu sunt cea care rade si da subiecte celor care nu au viata. Sunt cea care decide sa nu raspunda la invidii si care accepta zambind provocarile. Ma simt importanta pentru ca sunt! Am lumea mea in care cred ca totul se invarte in jurul meu pentru ca asa este. Sunt convinsa ca toti bitii din jur si haterii si tot ce este menit sa-mi spuna ca nu pot de fapt imi demonstreaza ca pot!

DA! Pot sa fac bani din chestii care-mi plac pentru ca asta este ceva ce toti vrem si ce eu reusesc sa realizez. Pot sa imi vad de viata mea si sa adun indeajuns de multa experienta incat sa povestesc macar nepotilor.

Si atunci? De ce? De ce sa nu fac ce visez? De ce sa-i las pe altii sa-mi demonstreze mie ceea ce eu stiu ca nu e adevarat? Chiar trebuie sa treaca fiecare zi in care sa simt nevoia de a ma motiva?

Cand vad in jurul meu, cum altii reusesc, ma ambitionez.

Cand simt ca nu mai pot, respir, imi fac curaj, merg mai departe.

Cand simt ca nu mai cred, ma plimb.

Cand vad ca am reusit, ma bucur

Cand vreau sa vad altii ca mine, caut campanii, cum ar fi a celor de la StartEvo (au si facebook) care cauta oameni care reusesc si-i arata la lume, ca sa ne demonstreze ca perioadele proaste sunt pentru ca ne lasam coplesiti de esecuri in loc sa lucram la a le micsora. Da, stiu ca un esec te demoralizeaza, dar daca te incapatanezi sa-l transformi in reusita, satisfactia e garantata.