uimita de lume

Despre oamenii care suna la usa

Nu am inteles, niciodata, dar nicioadata, oamenii care suna la telefon, si lasa sa sune, ca incep sa fredonez piesa de la telefon cate o saptamana. Lasa sa sune de 12 ori, si apoi mai suna inca o data, si inca o data. Si tot asa. Problema mea cu oamenii care nu stiu cand sa inceteze, era cand, singurul telefon fix din casa, era in dreptul usii de la dormitorul in care, eu, ca o regina nesimtita si lenesa, dorm pana la 12.

Intr-o duminica, una din zilele, in care, eu pot sa mahmuresc dorm pana la ora 13,  suna fixu. Il ignor, pentru ca, daca parintii mei sunt plecati, mie nu imi pasa. Si suna o data, de doua ori, de 15 ori, de 30 ori. Apoi inchide. Si suna iar, si iar, si iar. Nu am vrut sa ma ridic sa raspund, incercat sa-mi impun faptul ca nu sunt acasa, deci, degeaba suna. Pentru ca nu am reusit sa-mi impun toate astea, am inceput sa injur in gand, in timp ce ma dadeam jos din pat, imi faceam cafeaua, ma spalam pe unele locuri, totul, pe sunetul foarte frumos al telefonului.

Acum sa revenim la ceea ce vroiam eu sa spun:

Ieri dimineata, pe la 12.30, dupa ce am dat reject la toate telefoanele, ca am stat ca o huhuzea, pe net, sa ma documentez despre una alta pana pe la 7 dimineata, ca nu mi se inchideau ochii, si apoi am mai citit, in varful patului, pana pe la noua, constat, ca suna la usa. Astept sa mearga sa deschida ai mei dragi parinti, dar nimic nu s-a intamplat. Apoi, stau sa vad cine insista asa. In general, in halul asta insista var-meo, dar el dupa 4 sonerii, vine si-mi bate-n geam (avantajul de a sta la parter).  Imi aduc aminte ca el nu mai sta in Cluj. Ma gandesc, ca vr-unul din parintii mei, o fi ramas incuiat afara, si stiind ca eu dorm, se chinuie sa ma trezeasca sa descui usa. La gandul asta, ma ridic in fund, si ascult, cum suna la sonerie. Familia noastra, are un cod, de a suna, pentru a stii ca e de-al casei, pentru ca in cazul in care, suna cineva la usa la 3 dimineata, pentru ca e cheia in usa si petrecareata familiei nu poate descuia usa, sa se stie ca-s eu, si nu vr-un cersetor.

Nu. Sunatul la usa nu era codul nostru, asa ca persoana care insista de 10 minute la usa, cu un “ding” la fiecare 4 secunde (ghici de unde stiu asta), nu era din familie. Ma pun inapoi sa dorm. Dar tu crezi ca ai putea sa dormi cu cate un “ding” la fiecare 4 secunde? Nu! Drept urmare, ma duc, tip-tip, calc doar pe locurile in care nu scartaie dusumeaua, si ma uit pe vizor. O duduie, cu o mapa in mana, undeva la vreo 30 ani, cu o caciula de blana in cap, si un paltonas negru. Suna, si suna, si suna, si, am prins-o ca se si uita pe vizor in casa. Muiere? Nu pricepi? Nu-i nimeni acasa.

Drept urmare, m-am dus, tip-tip, m-am inchis in bucatarie, si am inceput sa mananc, asteptand, sa se plictiseasca de sunat la usa

27 minute mai tarziu : tanti pleaca

cateva ore mai tarziu (seara) mama :

– am aflat cine o sunat azi la usa.

– cine?

– tipa de la ING, venea sa innoiasca polita de asigurare

– si de ce o insistat atat?

– nu stiu, l-o sunat pe tata-to azi, si i-o zis, ca o sa treaca atunci cand are drum in zona, dar nu o zis cand

– si cum ai aflat?

– o sunat in seara asta, sa zica “am trecut pe la voi, dar nu mi-a deschis nimeni”

– mama ei e ***************

Concluzia finala:

ING ne vrea banii, si cand nimeni nu-i acasa

ING crede ca tot timpul cineva e acasa, mai mult de atat, ei stiu si cand dormi, si au grija sa nu mai dormi

Unii oameni, chiar nu pricep, ca daca suna de 3 ori si nu raspunde nimeni e = cu daca suni de 500 ori, si nu raspunde nimeni

i rest my case !