Gramada

Despre mediocritate

Obisnuim sa judecam oamenii din jurul nostru. Obisnuim sa ne credem superiori. Suntem cele mai inteligente animale din lantul trofic asa ca suntem superiori tuturor din jurul nostru inclusiv celr din aceeasi specie ca si noi.

Avem pretentia ca toti din jurul nostru sa fie sinceri cu noi. Avem pretentia ca toata lumea sa ne spuna “pe fata” tot ce crede. Momentul in care lumea ne critica nu o privim ca pe ceva constructiv, ceva ce trebuie sa remediem, o privim din start ca pe o jignire, ne suparam si incepe o lunga dezbatere cu aruncari de jigniri si injurii care maanca timp si nervi fara rost. Cati dintre noi acceptam feedback-ul negativ de la cei din jur. De la cei care nu ne iau pe ocolite si ne spun direct si in fata ce-cum? Prea putini. Eu persoal intai ma enervez si abea dupa ce ma calmez si rumeg ce mi s-a zis constat ca are dreptate si ca n-a zis-o cu rautate.

Daca cineva iti zice ceva despre tine, si nu e ceva bun, nu o zice cu rautate. O zice cu cea mai mare sinceritate, este un semn de alarma si TU trebuie sa faci ceva in privinta asta pentru ca sigur nu este singurul care crede asa. Daca te futi in parerea fiecaruia despre tine o sa ajungi un ingamfat pe care-l suporta doar oglinda si cei care-l pupa in fund pentru interes.

Da. Suntem mediocrii. Nu iesim cu nimic din comun, suntem banali si fara valoare. Ne place sa ne credem perfecti si sa credem ca toata lumea se invarte in jurul nostru dar nu e asa. Hai sa fim realisti. Vreti?

MEDIÓCRU, -Ă, mediocri, -e, adj. 1. Care se află între două limite extreme, mijlociu, potrivit; care nu iese din comun, nu se evidențiază prin nimic, modest, banal. 2. Lipsit de inteligență, de capacitate ori cultură, de spirit; fără valoare. [Pr.: -di-o-] – Din fr. médiocre.
Sursa: DEX ’98

MEDIÓCRU adj. 1. comun, mijlociu, potrivit. (Un elev ~.) 2. (fig.) obscur. (Un poet ~.) 3. modest, redus, scăzut. (Operă de valoare ~.)
Sursa: Sinonime