Filme / Festivaluri de film

Despre Batman

[sursa foto]

Zilele astea am stat sa vad Batman. Adevarul este ca uitasem mult din poveste, vroiam sa-mi amintesc cum a luat el nastere, cum a aparut Joker, cum a aparut Mother Nature, CatWoman si asa mai departe.

Am inceput cu :

Batman (1989) in regia lui Tim Burton, cu Michael Keaton in rolul lui Batman, Jack Nicholson in rolul lui Joker, Michael Gough in rolul lu Alfred si Kim Basinger in rolul lui Vicky – care este indeajuns de seducatoare.

Este filmul in care ia nastere Joker, mi se pare cel mai bun Joker jucat. Tot aici si moare, iar aici – aparent – Joker este cel care i-a omorat parintii lui Bruce Wayne aka Batman. Nu mai dau amanunte ca voi reusi sa fac un spoiler, dar pun trailerul

Batman Returns (1992) in regia lui Tim Buron, cu Michael Keaton in rolul lui Batman, Danny DeVito in rolul lui Penguin, Michelle Pfeiffer in rolul lui Catwoman, Michael Gough in rolul lui Alfred.

Acesta este filmul in care Pinguin vrea sa-si descopere adevaratii parinti, Batman se indragosteste de Catwoman, care, ca personaj ia nastere tot aici – pe finalul filmului consumandu-si a 8-a viata (ii mai ramane totusi una pentru un comeback)

Batman Forever ( 1995 ) in regia lui Joel Schumacher, cu Val Kilmer in rolul lui Batman , Tommy Lee Jones in rolul lui Two Face, Jim Carrey in rolul lui Riddler, Michael Gough in rolul lui Alfred si Nicole Kidman in rolul lui Dr. Chase Meridian unde e foarte seducatoare, aceasta stiind de secretul lui Batman. Tot acesta este filmul in care, incepe sa-si faca aparitia Robin ( Chris O’Donnell)

Batman & Robin (1997) in regia lui Joel Schumacher, cu George Clooney in rolul lui Batman, Chris O’Donnell in rolul lui Robin, Arnold Schwarzenegger in rolul lui Mr. Freeze, Michael Gough in rolul lui Alfred, Uma Thurman in rolul lui Poison Ivy, nu in ultimul rand, aparitia lui Batgirl care este jucata de Alicia Silverstone. Acesta este filmul in care Alfred se imbolnaveste, apare nepoata lui, iar cine il va salva pe Alfred ramane o surpriza.

Batman Begins (2005) in regia lui Christopher Nolan cu Christian Bale in rolul lui Batman, Michael Caine in rolul lui Alfred, Katie Holmes in rolul prietenei din copilarie a lui Rachel Dawes. Acesta este filmul in care se explica, un pic metaforic, aparitia lui Batman. Deasemenea este primul film in care nu mai joaca Michael Gough in rorlul lui Alfred, iar eu am presimtit ca este o refacere a filmelor cu batman.

The Dark Knight (2008) in regia lui Christopher Nolan, cu Christian Bale in rolul lui Batman, Heath Ledger in rolul lui Joker, Michael Caine in rolul lui Alfred. De la finalul primului film suntem anuntati ca acest film il vom urmari pe Joker. Nu imi place prea mult cum il interpreteaza Heath Ledger dar m-am obisnuit. Presimt ca acel pustan pe care mi-l tot arata va fi urmatorul Robin. Mi se pare ca modul in care vede Christopher Nolan povestea e cam prea diferit fata de cum e lumea obisnuita cu eroul, totusi este un film bun

Astept sa vad un nou film. Conform unor barfe in 2012 se va mai filma unul. Sper sa nu mai schimbe mult povestea. Ce e de “retinut” este ca 3 regizori mari si-au spus punctul de vedere in 6 filme despre Batman. Aparent, nu e popa