idei

Decorațiunile interioare îți pot transforma casa într-un refugiu tropical

Cred că nu greșesc cu nimic când spun că odată cu venirea zilelor însorite, gândurile noastre, ale tuturor, au început să zboare către mare. Și, până la urmă, e firesc, nu? Numai imaginându-ți plajele nesfârșite, razele calde ale soarelui și briza ușoară a mării deja te cuprinde dorul.

Și unde poți experimenta senzațiile de mai sus cel mai bine dacă nu într-o zonă tropicală? O vacanță pe un astfel de tărâm al minunilor este un vis al multora dintre noi. Dar, din păcate, vacanțele se întâmplă de prea puține ori. Când se întâmplă, totuși, pot interveni multe aspecte care să nu ne permită o deplasare într-un paradis tropical luxuriant.

Dar nu trebuie să lăsăm asta să ne împiedice! De ce să nu creezi o atmosferă tropicală în casă prin intermediul decorațiunilor interioare? În acest fel, poți să aduci atmosfera la care visezi mai aproape prin elemente de design interior. Va fi cu siguranță mult mai simplu și mai ieftin pentru mulți dintre iubitorii de plaje însorite!

Vorbind „tropical”, anumite obiecte de decorațiuni interioare pot da casei tale un astfel de aspect. În cele ce urmează, vom face un tur imaginar al casei în care voi veni cu idei care să-ți aducă spațiul interior al casei mai aproape de visele tale tropicale!

Camera de zi

Natura este ceea ce inspiră cel mai mult interioarele tropicale – fie că vorbim despre paleta de culori sau despre materialele folosite.

Lemnul, considerat unul dintre cele mai alese materiale pentru mobilier, își găsește locul în orice casă tropicală, chiar în fiecare cameră. Lemnul de culori închise, care să se apropie cât mai mult de culoarea mahonului, poate fi utilizat pentru decorațiunile de interior, uși și ferestre. În timp ce unii preferă să păstreze interioarele cât mai simple, alții aleg să adauge un iz specific zonei camerei de zi prin sculpturi complicate, inspirate din arta tropicală.

Elemente de răchită, bambus și ratan pot completa de asemenea atmosfera, în special sub forma de mese de centru (pentru a evidenția un aspect tropical rustic) sau a vazelor pentru flori.

 

Dormitor

                Atunci când vine vorba despre dormitoare, accentul trebuie să cadă pe confort. Optează pentru un design cât mai minimalist, cu spații deschise, în așa fel încât lumina să pună în evidență particularitățile decorului. Nu trebuie să faci abstracție de aspectele utilitariste ale camerei, așa că optează strict pentru acele decorațiuni de interior de care ai nevoie într-o astfel de cameră, precum o noptieră, o lampă sau o măsuță de machiaj.

Dormitoarele tropicale respectă același principiu al nuanțelor de pământ. Uneori, pentru a evidenția paleta de culori se optează lenjerii de pat în culori apropiate de cele ale materialului din care este confecționat mobilierul sau pentru podele din materiale inedite (precum plăcile de piatră în culori pământii). Designul tropical al dormitoarelor urmează linii rustice cărora le conferă eleganță prin intermediul materialelor folosite.

Bucătăria

Bucătăriile tropicale sunt o încântare pentru privitor. Fiind considerată inima casei, i se acordă o atenție deosebită. În zona tropicală, bucătăriile sunt simple, aranjate în ideea accentuării ideii de spațiu. Un aspect foarte important îl constituie pătrunderea luminii, utilizându-se ferestrele la potențialul maxim. Decorațiunile de interior urmează o direcție strict utilitaristă în această încăpere a casei. De obicei, în bucătărie, localnicii de la tropice își arată dragostea pentru natură etalând coșuri cu fructe sau coșuri țesute din materiale specifice zonei.

Sperând că te-am inspirat, spor la decorarea casei într-un stil tropical! În același timp, sper să te bucuri în această vară și de o vacanță în Tailanda sau, mai budget-friendly, în Zakynthos!

 

sursa foto