Aberatii speciale, Online

De ce va dau iar add as a friend

De cand am trecut si eu in pas cu lumea cu un telefon inteligent, profit de toata banda de net posibila, pentru a vedea tot ce este pe internet. Pauzele mi le pot, foarte frumos, savura si singura, atata vreme cat am telefonul in mana sa ma dau pe tot felul de aplicatii impotriva plictiselei.

Nu am tinut cont de faptul, ca telefonul meu este doar un alt sistem de operare, ca eu mai ajung pe site-uri unsecure sau nsfw, locuri pe unde se mai gasesc virusi. Dupa o perioada, telefonul meu a inceput sa-mi explice ca el are impresia ca ceva nu este in regula, eu i-am spus ca exagereaza iar atunci el m-a lasat in pace. Mai imi spunea uneori ca nu este ok, eu ca o femeie independenta ii spuneam: I can handle it!

Telefonul meu este mai barbat decat foarte multi dintre barbati, drept urmare, el a lasat ca mine si a facut ca el, astfel lasandu-se prada tentatiei de a fi devorat de un virus.

Rezultatul?

  • am pierdut* 10 numere de telefon
  • am pierdut* 2gb de poze
  • am pierdut 300 de prieteni de pe facebook
  • alarma de dimineata se blocheaza fara a mai putea fi oprita curand

Am descoperit astfel, ca virusul ataca si stergea – pentru a se instala mai frumos – orice aplicatie care rula. Din nefericire, eu stau destul de mult timp pe telefon, asadar, i-am oferit acces la tot ce a dorit.

In acelasi timp, m-am trezit in momentul penibil de a-mi da seama, cine sunt cei aprox. 300 de prieteni, carora li s-a unfrienduit totul, si sa-i iau inapoi la mine, pentru ca newsfeed-ul meu e trist. Tristut rau.

Am descoperit astfel, ca este un avantaj destul de frumos sa-ti cunosti toti prietenii de pe facebook, astfel, teoretic nu pierzi nimic, dar dai de un moment penibil in care trebuie sa dai explicatii la toata lumea. Sa recunosc, nu tineam neaparat la toti 300, dar macar vreo 150 din ei imi lipsesc din povesti, share-uri, etc.

Tot astfel am descoperit cat de dependenti suntem de toate retelele sociale. Ma gandesc serios sa incerc sa stau o luna fara ele pe telefon, fara o mare parte din ele. Asa macar, nu ma mai mananca palma sa vad ce s-a intamplat si pe de alta parte, nu ma plang ca nu se intampla nimic pe reteaua unde toata lumea vrea sa arate cat este de fericit.

Imi pare totusi rau, pentru cei care cred, cal e-am dat unfriend pentru ca nu-i mai suport. Sa lamurim un lucru: nu v-am dar re-friend pentru ca nu mi-am amintit de voi, sau pentru ca nu-mi pasa.

Note to self: securizeaza-ti mai bine toate informatiile si back-up-urile. Nu pentru ca n-ar putea exista vre-un hacker bun care sa ti le ia, ci pentru ca trebuie sa stii ca ai facut tot ce ai putut ca macar, aia invatacei sa nu se bucure de informatiile tale.

Pentru cei cu Android care vor sa-si securizeze mai bine telefonul la capitolul de firewall, recomand link-ul acesta pentru inspiratie.