Aberatii speciale

De ce sunt considerate implanturile cu silicoane un moft?

Din momentul apariției lor, implanturile tip silicoane au avut parte de controverse. Desigur, totul pe fondul unei epoci în care femeile au câștigat tot mai mult teren către egalitatea de sexe binemeritată.

Trecerea de la modul în care femeia era văzută drept un partener inferior al bărbatului până la un egal cu drepturi depline al acestuia și chiar un posibil superior ierarhic în mediul profesional nu s-a făcut peste noapte.

Desigur, te poți întreba: ce legătură este între implanturile cu silicon și drepturile femeii la egalitate între sexe?

Au foarte mare legătură!

Fiindcă toate fac parte dintr-un spectru mult mai larg denumit: libertate.

Să discutăm puțin de implicațiile libertății și despre modul în care lumea se raportează la femei și viceversa.

 

Implanturile cu silicon – o modalitate de recâștigare a drepturilor asupra propriului corp

Pentru mult timp, femeia îi era parteneră bărbatului doar cu numele. Era mai degrabă o persoană care se asigura de bunul mers al gospodăriei, de nașterea, îngrijirea, educarea și creșterea copiilor și de susținerea absolută a soțului ei.

Până în anii ’60-’70, când revoluția sexuală a început să prindă aripi și glas, iar femeile și-au cerut și câștigat drepturile la egalitate între sexe.

Astfel, dintr-o parteneră inferioară bărbatului, femeia a început să își aplece atenția și asupra sa. Educația a început să primeze, modul în care arătau s-a schimbat radical, iar dreptul de decizie asupra propriului corp a început să fie o regulă, nu o excepție prost-văzută.

Mărirea sânilor este doar o mică parte din acest proces, care le-a oferit femeilor șansa de a fi altfel decât mulțumite cu înzestrarea oferită de natură: libere să aleagă.

Putem spune că implanturile cu silicon sunt un simbol al faptului că femeile nu trebuie să se mulțumească doar cu ce au, ci să îndrăznească mereu la mai mult, conform ambiției și valorilor lor.

 

Sunt, totuși, implanturile cu silicon un moft astăzi?

Chiar și în ziua de azi există voci care spun că mărirea sânilor este un moft. Că femeile sunt superficiale, că dacă vor să fie atractive trebuie să fie în mod natural. Ei bine, răspunsul este simplu în acest caz. Nimeni nu are dreptul asupra unor convingeri decât fiecare individ în parte.

De aceea, nu, implanturile cu silicoane sau silicoanele, așa cum mai sunt ele numite peiorativ de către unii oameni, nu sunt un moft.

Sunt o alegere, iar cel mai important lucru este faptul că sunt o alegere liberă, firească și care nu trebuie să conteze decât pentru persoana care decide asupra acestui lucru.

Opinii pot avea doar medicii esteticieni specializați, care se ocupă direct cu operația de mărirea a sânilor, precum dr. Radu Panțuru, care vă poate explica totul despre această intervenție.

Puteți intra pe site-ul său, drpanturu.ro, unde veți găsi informații esențiale despre această intervenție, cât costă o operație de mărire a sânilor și ce presupune aceasta în detaliu, în cazul vostru.

Faceți alegerea importantă pentru voi!