Filme / Festivaluri de film, Online

De ce nu mananc eu Usturoi

Titlul acestui articol este un clickbait,  deoarece eu iubesc foarte mult usturoiul. Foarte mult. Spre disperarea enorma a LUI, care ar vrea sa nu mai miroasa in casa de parca tocmai ma apar de o invazie Eduard Cullen, sau de parca tocmai ma asigur ca nu ma va mai pupa nimeni, vreodata.

Cand l-am auzit pe Radu, spunand prima oara ca vrea sa faca minuni c-un Usturoi, am zis: ba baete, esti nebun! Dar mi-a placut de el, e drept, mie imi plac oamenii nebuni. Am tot povestit despre unele altele de acest fel. O relatie, o pila, un ajutor, acolo, ceva cat sa conteze, sa mai impingi omul de la spate.

Ce nu fac unii pentru usturoi!

Apare prima proiectie la Cluj, la TIFF. Nebunie mare pe terasa de la Casa Tiff, am reusit, cu greu sa vad 3/4 de film. Spun asta pentru ca jumatate l-am vazut bine, iar cealalata jumatate am vazut doar partea de jos a ecranului. Pot sa marturisesc ca este o experienta foarte frumoasa sa vezi doar picioarele actorilor, si sa traiesti filmul auzind ce se intampla si vazand reactiile publicului.

M-am hotarat ca am sa stau cu ochii pe el, pe Usturoi nu pe Groparu, si sa aduc tot clanul Both sa vada de ce trebuie sa iti placa Usturoi-ul!

A venit si Comedy Cluj, cand am luat tot clanul Both si am mers sa stam pe scari in cinema Florin Piersic si sa savuram un Usturoi ca la carte.

De mentionat ca incep sa-mi placa toate reprezentatiile astea de filme, unde vine echipa. Mai ales echipa asta. Ei vin pe diferite bucati iar publicul are cele mai ciudate intrebari. De fiecare data altele. Sper ca cineva filmeaza macar cu un VGA toate astea, ca mai apoi sa se faca un post-making off, cu intrebari si sali pline, cu povestea completa, pentru o lansare pe DVD mai mare. Spun asta pentru ca niciodata, dar NICIODATA nu exista prea mult USTUROI.

La proiectia a 3-a de la cinema Marasti am realizat ca nu exista destul Usturoi in lume, ca de fiecare data cand vad filmul mai descopar ceva sa-mi placa. De fiecare data il felicit mai mult pentru ambitia sa si sper ca la tot cativa ani, sa aiba o idee nastrusnica de genul asta.

Radu, este astfel, regele Usturoi, si demonstreaza prin tot ceea ce a facut, ca daca ai ambitie si prieteni care te bat la cap, si o nevasta care te sacaie si te sustine, poti sa faci orice vrei tu in viata, chiar si un film despre Usturoi!

IMG_20151217_193347
In poza, eu si unul dintre cameramani, Chris Nemes. Il puteti observa la finalul filmului cum este fugarit de un berbec!

Vineri, este iar o proiectie de gala la Cinema Florin Piersic. evenimentul este aici. Din pacate, la a 4-a proiectie n-am sa pot sa ajung deoarece lucrez pana tarziu vineri. Stiu ca pentru multi este zi scurta, dar pentru mine este doar o alta zi de vineri, lunga si anevoioasa. Va rog frumos, sa mergeti, merita! Iar daca nu ajungeti vineri, mai aveti inca sanse pana pe 28 ianuarie!

Vineri, 22 ianuarie, ora 20:00, va avea loc proiecția de gală a filmului Usturoi, în prezența echipei.
Bilete se pot procura de la cinema Florin Piersic, piața Mihai Viteazu nr. 11, Cluj-Napoca. Preț unic: 10 lei.
Film cu subtitrare în limba engleză, so bring a foreigner!
Programul pe săptămâna 22-28 ianuarie:
– Sâmbătă, duminică: ora 17.00;
– Luni: ora 18.00;
– Joi: ora 14.00.