Aberatii speciale

Curatarea lenesului

Matusica din capitala loveste iar.

Adevarul este ca trebuie sa avem in familie un astfel de membru, altfel pe ce tema am mai dezbatea la pranz zile intregi. E adevarat, uneori nu este chiar recomandat sa te lungesti pe tema asta deoarece discutia poate sa devina destul de porcoasa sau amuzanta si atunci te trezesti ca-ti scuipi supica pe tine.

Cand ai o matusica al carui portret incepe sa semene tot mai mult cu the cat lady, incepi sa iti faci griji ca daca o sa stea prea mult singura o sa ajunga sa scuipe ghemotoace de par prin casa. Acum, eu oricum am o problema cu pisicile pentru ca de cate ori ajung in preajma lor incepe sa ma manance pielea, sa mi se inroseasca ochii, sa imi curga nasul, sa nu mai pot sa respir. Amanunte d-astea minore dar care ma fac sa innebunesc de fiecare data cand ma duc in vizita la cineva cu pisica.

Bun. Matusica din capitala si-o dat ea seama ca e workaholic, drept urmare, munca ii mananca mult timp, iar companionii ei (toti 3) vor transforma casa intr-o flota, lasand peste tot un covor de par. Am inteles ca e destul de util si ca uneori e moale, ca e mai simplu sa ai un covor de par decat sa investesti intr-o mocheta. Problemele pe care le implica mentinerea de curatenie astfel incat the cat lady, sa poata invita si ceva baieti sa-i mangaie pisicutele, incep sa apara asa incet si timide cand lucrezi 15 ore/zi si lasi 3 motani care nu se plictisesc in orele alea – singuri in casa. A inceput incet-incet sa caute un robot inexistent, de preferabil pe la 25 ani, singur, corp ateltic, cu pofte de milf daca se poate. Daca mai e si brunetel cu ochii mari si gene lungi, stie sa se intinda sa stearga praful de pe dulap, sa se aplece sa stearga pe sub televizor dar si sa nu se supere daca mai multe cat lady vin la un ceai cand face el curatenie.

Acum este uneori imposibil sa gasesti asa ceva, pana cand intr-o zi ii spune la mama fericita : am gasit in Bucuresti o firma de curatenie. S-a notat da? Una! Una singura in toata capitala, dar una care o multumeste la preturi si program. Intre timp s-a hotarat si sa ramana doar cu doi motani cu patru picioare, pentru ca adolescentul ei, care nu are 25 ani si nu face curatenie pentru ca si el lucreaza mult. Lucreaza mult si cu firme de curatenie d-aia era el asa de documentat, iar ea, draga de ea, acum cu doua pisici si dit-ai motanul, s-a lasat cucerita cu discutii despre dezinfectanti, cum sa iti stergi mocheta inexistenta de par de pisica, cum sa scoti petele de ruj de pe camasa si in special, petele de vin de pe carpeta.

Cat de superficiali suntem cand vrem iubire, acceptam orice poveste atat timp cat putem sa ne simtim impliniti si sa il sorbim pe celalalt din priviri.