idei

Cum vă puteți elibera relația de tensiunile acumulate?

Acumularea unor nemulțumiri în cadrul cuplului pot afecta foarte tare relația dintre doi parteneri, ducând la răbufniri exagerate în momente total nepotrivite. De asemenea, dacă există conflicte interne individuale care nu sunt verbalizate, pot apărea frustrări care pot zdruncina relația din temelii.

Una dintre soluțiile care pot ajuta un cuplu să treacă peste obstacole este, fără îndoială, psihoterapia de cuplu. Prin urmare, persoanele care întâmpină dificultăți de acest gen, pot apela la ședințele unui psihoterapeut.

Care sunt motivele care cauzează certurile la nivel de cuplu:

În multe dintre cazuri, unul dintre parteneri și-ar dori o relație sexuală mult mai intensă, așadar pot apărea tensiuni conflictuale la nivel de cuplu ceea ce poate duce la separare într-un mod inevitabil.

Alte motive care pot cauza instaurarea certurilor dintre cei doi parteneri pot fi de natură financiară. De exemplu, cel care economisește mai mult îl va acuza pe celălalt de iresponsabilitate.

Fără îndoială, la baza unei relații stă comunicarea realizată într-un mod eficient. Pentru ca aceasta să funcționeze, diferențele existente și de o parte și de cealaltă ar trebui acceptate, datorită faptului că partenerii de cuplu au perspective distincte asupra anumitor aspecte, iar cazurile în care aceștia au aceleași standarde sunt extrem de rare.

În general, atunci când relația începe „să scârțâie” din cauza conflictelor care apar, unul dintre parteneri nu își asumă niciun fel de responsabilitate, aruncându-și vina asupra celuilalt. Sfidarea și indiferența sunt două dintre constantele care definesc cel mai bine relațiile care sunt pe cale să se destrame. Partenerii încep să se simtă singuri în relație și ulterior poate surveni despărțirea. Unele persoane realizează abia după ce partenerii lor dispar din peisaj, cât de mult îi afectează lipsa acestora.

Pentru a evita neplăcerile cauzate de o despărțire și pentru a păstra un echilibru emoțional, partenerii de viață ar trebui să învețe să se respecte și să se aprecieze unul pe celălalt, dar și să își asume răspunderea atunci când greșesc.

De ce să alegem psihoterapia de cuplu?

Cu siguranță că atunci când apar divergențe care pot pune în pericol stabilitatea cuplului, avem nevoie să analizăm problemele și din perspectiva celuilalt. Dacă vom apela la ajutorul unui specialist în psihoterapie, vom putea descoperi modul în care se raportează partenerul la anumite situații ivite.

De asemenea, ne vom putea dezvolta empatia și înțelegerea față de celălalt, totodată reușind să gestionăm mult mai bine conflictele care s-au iscat.

Pe parcursul ședințelor de terapie, vă veți putea cunoaște mai bine unul pe celălalt și împreună cu psihologul de cuplu, puteți găsi cele mai potrivite soluții pentru a salva relația.

Fiecare om are propriul său bagaj de cunoștințe și de experiențe – plăcute sau neplăcute, iar acest fapt are un impact major asupra relației sale. În anumite situații, așteptările pe care le avem de la celălalt sunt mult prea ridicate, iar dacă nu sunt împlinite, vor apărea dezamăgirile și frustrările. De altfel, nu există cuplul perfect și nici o rețetă standard pentru ca relația pe care o avem să funcționeze, ci totul este raportat în funcție de personalitatea fiecărui individ.