idei

Cu ce se deosebește mașina de surfilat de mașina de cusut Pentr

Pentru mulți oameni, croitoria este o pasiune, așadar prin îndemânare, pricepere și folosind cu drag acul și ața, materialele se transformă în adevărate creații vestimentare ce poartă pecetea măiestriei.

Fără îndoială că din categoria celor mai competitive industrii face parte și cea textilă, astfel că succesul este conferit în mare parte condiționat și de utilizarea unor instrumente eficiente, nu doar de talentul croitorului.

 

Scurtă istorie a mașinii de cusut

Cusutul este o artă ce provine încă din cele mai vechi timpuri, iar istoricii susțin că era o îndeletnicire de bază la început și avea o latură utilitară (se coseau piei și blănuri în mod special), iar mai apoi estetică.  Se pare că primele ace de cusut cu gămălii erau făurite din os și datează din anii 7500 î.Hr.

În anul 1790, Thomas Saint a proiectat prima mașină de cusut, prevăzută cu o pârghie de mână pentru a fi utilizată pentru piele și pânză. Nimeni nu știe dacă inventatorul a construit un prototip, dar mai târziu, în anul 1874, William Newton Wilson a găsit desenul și a realizat o replică care poseda multe dintre caracteristicile mașinilor de astăzi.

Datorită progresului tehnologic, industria textilă a cunoscut  o evoluție extraordinară în timp, astfel că astăzi se pot găsi o serie de produse destinate să faciliteze procesul de creație al pieselor vestimentare.

Mașina de surfilat, produs-emblemă pentru evoluția industriei textile

În secolul XV, se perfecționează războiul de țesut și mașina de tors – în fabricile din Anglia precum și în America și Asia. Inițial, se folosea materie primă de origine vegetală și animală, iar la sfârșitul secolului al XIX- lea erau utilizate fibrele celulozice – artificiale, obțineau prin prelucrare cu ajutorul procedeelor chimice, iar mai apoi se foloseau fibrele sintetice. În zilele noastre, se folosește din ce în ce mai mult amestecul de fire și fibre naturale în țesături și confecții.

Încă de la invenția mașinii de cusut, oamenii și-au dat seama de rolul important pe care îl are un astfel de aparat. Însă odată cu dezvoltarea tehnologiei, mașinile de cusut au devenit tot mai performante și prezintă o serie de funcționalități care facilitează munca efectuată de croitori.

O altă invenție importantă care a revoluționat industria textilă este mașina de surfilat, importantă pentru realizarea unei întăriri a cusăturii. Fiind una dintre cele mai recente și performante invenții din acest domeniu, o mașină de surfilat calitativă se remarcă prin fiabilitate și eficiență.

 

Unde găsim mașini de surfilat de calitate superioară?

Cu siguranță că acest utilaj nu poate înlocui o mașină de cusut datorită faptului că nu realizează o cusătură completă, ci o finisare a cusăturii. Dar fără îndoială că o astfel de mașină nu poate lipsi dintr-un atelier de croitorie, pentru a avea lucrări de calitate. De altfel, mașina de surfilat are rolul de a finisa cusăturile, cu alte cuvinte aceasta întărește marginile pentru a preveni destrămarea lor, dar în niciun caz o mașină de surfilat nu poate înlocui o mașină de cusut.

Având în vedere progresele tehnologiei, în zilele noastre se pot găsi mașini de surfilat inclusiv în mediul online. Așadar, dacă ai nevoie de o mașină de surfilat de calitate, ar fi indicat să inspectezi puțin piața de profil pentru a te asigura că faci alegerea potrivită. Unul dintre cele mai apreciate magazine online pentru calitatea produselor oferite este Cusut&Brodat, astfel că dacă te afli în căutarea unor utilaje performante pentru dotarea atelierului tău de croitorie accesează site-ul cusutsibrodat.ro.

 

.