Gramada

criza unui fumator

Anul trecut pe vremea asta ma distram copios de ironia faptului ca pe raza de 100m am 4 non-stopuri. Hahaha ce amuzant.  Ei bine, ce s-a intamplat ce nu s-a intamplat ca un an mai tarziu mai am doar unul. Unul asa, pe raza de 1km. Daca imi trebe ceva si nu este la ala, ei bine, n-am decat sa merg la Kaufland sau sa nu ma mai trezesc cu pofte la 3 dimineata. Ce-mi trebe, nu vad ca vanzatoarea aia ar barfi cu vreo prietena care, ii povesteste aventurile amoroase? Vai, cat de neintelegatoare sunt !

Acum vreo saptamana, pe la 3 dimineata ne razboiam. Amandoi. Ne priveam eu si el, ca niste pistolari pe ideea : cine fumeaza ultima tigara merge dupa tigari !

Eu fiind gazda, am cedat. M-am dus dupa tigari. Ajung la magazin vad raftu gol. Ma uit sa ma asigur ca nu imi intrase fum in ochi de la cum ma injura el flamand privind cum savurez ultima tigara. Mai era un pachet de Pall Mall Slims Mentol si un pachet de Lucky Strike bleo. Ma uit, suspin, inghit in sec. Realizez ca n-am de ales, imi iau Lucky. Pana dimineata nu mor. Sigur nu mor !

Aseara, aceeasi problema. Ma duc tot eu sa cumpar tigari. M-am hotarat ca el merita lasat sa sforaie in varful patului si sa fumeze dimineata din electronica lui, dar eu pentru tot ritualul de dansul pinguinului prin casa am nevoie neaparat de TUTUN. Mbun, ma imbrac ca la polul nord pentru ca am auzit ca la noi in cartier s-a interzis iesitul in bucile goale noaptea pe strada.

Ajung la magazin, surpriza : UN PACHET DE VOGUE !!!

Mi-am dat ochii peste cap si am iesit. M-am hotarat sa fac o tura de cartier, am facut. Niciun non-stop deschis. Am ajuns pana in piata Abator la benzinarie (ce nu face omu la 3.30 dimineata pentru tigari). E bine ca plimbarea m-a obosit indeajuns incat sa dorm bine dimineata. Relativ bine si relativ dimineata.

Ce nu inteleg eu e : cum, tu… ca magazin non-stop, singuru pe multe blocuri si case, iti permiti ca o data la 3-4 zile sa ramai pur si simplu fara TIGARI ! Tu, ca magazin care te dai mare peste tot (au si pagina de facebook unde fac concursuri), ca esti cel mai fain nonstop din oras perfect pentru fitele fiecarui cartier, la 3 dimineata NU AI TIGARI??? Tu, draga magazin, nu intelegi oare ca s-a facut crima din mai putin decat lipsa de nicotina din organism a unui fumator in sevraj??

D-aia ne musca pe noi cainii, ca umblam ca bezmeticii noaptea pe strazi cautand un magazin care sa aiba tigari. Nici macar nu am pretentia sa aiba marca pe care o fumez eu, am doar pretentia sa aiba mai mult de un pachet, daca se poate sa nu fie slims si aromate e perfect ! Poate ca ar trebui sa am tot timpul in casa un pachet de rezerva. Un seif plin de tutun. Poate ca ar trebui sa imi deschid eu un magazin pentru toti fumatorii din cartier, sa vand tigari la bucata. Am sa fac o gama intreaga :

– tigara de dupa

– tigara de urgenta

– tigara de plictiseala

– tigara pentru ca el/ea sforaie

– tigara pentru insomniaci

– tigara de socializare

– tigara sa-ti inghete bucile pe balcon

– tigara pentru cafeaua de dimineata

– tigara pentru plecat la lucru

– tigara pentru lectura de pe tron

La 19 tigari cumparate, o primesti pe a 20-a gratis !