bucati de ganduri

crezi?

crezi că toate lucrurile rele se întâmplă la oamenii răi? crezi că toţi merităm soarta care o avem? Cică cel care se simte cu inima împăcată să arunce prima piatră, dar totuşi, cum se face că toţi aruncăm cu pietre în toţi fară să ţinem seama de o grămadă de lucruri, care, poate ar fi importante.

crezi că iubirea te va evita toată viaţa, sau simţi şi tu ca şi mine că îţi curge în vene în fiecare clipă. Şi mie îmi curge, dar de ce? pentru cine? pentru ce? Uneori, avem impresia că cei buni, merită toată dragostea de care au parte, şi au parte de multă, ne uităm cu invidie la cuplurile care serbează cincimii de ani de când se iubesc, te uiţi la ei, şi constaţi că nu se iubesc ca în prima zi, se iubesc chiar mai mult.

între toată această lupta de biţi, crezi că vei găsi pe cine pentru tine? crezi că va fi tot timpul lângă tine? aş visa la toate acele poveşti nemuritoare, la Moş Crăciun şi Zâne bune, dar cine mă mai ajută când mi-e rău cu spume, cine mă ajută când vreau să zbor şi să uit, cine e lângă tine vând vrei să cânţi, sau să ţipi… ?

te-aş ţine în braţe în fiecare moment dacă aş şti că nu trebuie să îţi dau drumul. Aş fi egoistă şi te-aş dădăcii până când ai simţii că nu mai poţi trăii.

acum câţiva ani, mulţi, am ajuns să spun că au trecut mulţi. Am primit un e-mail. Nu ştiu cine era tipul, a dispărut în van, în grămada de biţi la fel de mare ca universul. Aş putea spune că universul l-a înghiţit, aş putea spune orice. Mi-a dat nişte versuri…

atâta am mers,
atâta am vorbit,
atât de tare umbra ţi-am iubit, încât
nimic nu mi-a rămas din tine

eu voi rămâne o umbră, printre umbre,
o umbră ca umbra călătoare, care
va veni şi reveni într-una
în viaţa ta scăldată de lumină

nu a mai revenit, dar am impresia, că versurile astea, erau pentru acela, care va revenii într-una. chiar trebuie să îl primesc într-una?