Gramada

Copiii si mofturile

Copil fiind, imi innebuneam rudele cu mofturi la mancare. Bunica o certa pe mama pentru ca nu mananc bine. Ea imi umplea farfuriile cu mancare, iar eu ciuguleam – putin cate putin. Nu reuseam niciodata sa termin nici macar jumatate din dorintele bunicii. Mama incerca sa-i explice ca nu o sa mor de foame, ca mananc atat cat imi trebuie. Bunica ii explica importanta mancatului sanatos.

Ei bine, am crescut (sau asa spune legenda), dar am ramas tot mofturoasa. Mananc orice dar nu gatit oricum. Mananc si pietre dar sa fie gatite cum imi plac mie. Am zilele alea cand vad invidia in domnisoarele All about that bass cand bag in mine ca sparta de parca nu mai exista ziua de ieri si se termina mancarea (iar eu tot de la copii ma imbrac), am zile cand ma apropii de-un covrig si spun mulţam fain.

Am vazut mai nou o mini-revolta a parintilor detinatori de bloguri legata la o anume lege pe care o vrea un anume om ( zoso are mai multe detalii). Asta pentru ca exista o mare parte din parinti care cred ca micutii oameni stiu sa faca diferenta intre ce-i bun pentru ei si ce nu.

De cand si cu moda hipstareasca de raw vegan, lacto-vegetarian, nu-manca-nimic-ca-mori, carnea-are-suflet-plantele-nu, toata lumea a devenit expert in mancare. Toata lumea slabeste si se ingrasa cu ciocolata si pufuleti, dar oamenii astia uita un lucru: copii or sa vrea ce vad la alti copii si o sa-i convingi foarte greu ca sandwich-ul facut de acasa este mult mai sanatos decat orice gasesc ei pe la scoala. Este greu sa le spui ca nu tot ce este in trend este sanatos pentru ei si-i ajuta sa creasca si sa se faca mari si frumosi. Copii nu au constiinta de sine si pana cand reusesc sa creasca mari sa stie ce trebuie si ce nu (sau sa nu stie dar sa propovaduiasca parerile lor pe internet), parintii ar trebui sa fie atenti , doar aia e treaba lor.

Ce stiu eu? Doar n-am copii si reusesc sa propovaduiesc parerile mele pe internet. O sa vad eu cand ai copii si nu reusesti sa-i refuzi chiar daca te gandesti la binele lor. Poate ca o sa le iau ceva macare pentru copii din Cluj, o sa-i duc pe la case de copii si familii nevoiase, o sa-i plimb macar sa iasa plimbati nu chiar pramatii nerecunoscatoare ca ma-sa. Asta este, pana cand invat pe pielea mea, propovaduiesc parerile mele.

Selgros Cluj Napoca
Produse alimentare si nealimentare
Calea Someseni nr.8 Cluj Napoca,400388 , RO
Tel: 0264 503 000
Fax 0264 503 199