Gramada

Copii isterici si povestile potrivite

Am pe la blog o serie noi de copii, pana in 8 ani, destul de isterici. Nu i-am sesizat eu de-a lungul timpului pentru ca la ora la care veneau ei de la gradinita, eu nu eram acasa. In ultima vreme, adormitul meu pe la ora la care vecinii merg la lucru si dormitul la ora la care vin ei de la gradi incepe sa devina un lucru fatal.

Mama stie ca dorm foarte bine intre 11-14 daca am geamul deschis la camera. Aerul rece sau ma rog, curat imi face un somn foarte linistit. Somnul meu este tulburat “brusc” pe la 12.30 de o multime de copii care urla si dau din picioare, care sunt capitani, exact la mine sub geam. Si nu spun exact la mine sub geam si ma refer la 3 m in fata geamului ci eu daca ud prea mult florile de pe pervaz ii picura in cap. Problema este ca stau si la parter, iar in fata geamului am un liliac frumos mare mandru si trufas menit sa-mi tina umbra, in spatele caruia ei adora sa se ascunda.

Liliacu asta este vestit prin zona, pentru ca pustimea de la liceul de langa blocul meu avea pauza de tigara sub el si asculta pe telefon manele, dar se pare c nu le-a placut ca si eu ascult muzica la maxim, in general pun pe mezzo, pentru ca daca pun trance risc sa le placa si nu mai scap de ei.

Sa revenim la bezmeticii nostrii.

La inceput ma gandeam sa ies pe geam si sa le recomand tatilor lor sa faca lucruri cu mamele lor, apoi ma gandeam sa le zic lor sa dea timpul inapoi si sa nu mai intre in ovul ca sa fecundeze. Mi-au trecut mii de ganduri criminale inspirate din Dexter si Criminal Minds, iar mama m-a tinut departe de cutite (am in plus o lingura pe birou).

Asta noapte n-am prea putut sa dorm. M-am tot foit in pat iar la ivirea zorilor am inceput sa astept. Sa astept cu mult interes dracii de sub geam. Eram foarte hotarata sa urlu, sa ma isterizez, sa-mi vars nervii pe ei. Ii aud cum se apropie de la coltul strazii si ies strategic pe geam. Nimic. Mamele erau mandre de plozii lor care urlau cat ii tineau plamanii la mine-n geam, eu imi admiram zambilele care saracele se chinuie sa iasa din pamant, dar cand ii aud pe astia urland sunt sigura ca se intorc inapoi in pamant. Unul din ei se opreste si face ochii mari la mine.

Eu : pijama mov cu volanase si inimioare rosii, parul zburlit, ochii mari si cearcane pana la genunchi.

El : ascuns in liliac, se facea mic si urla cat il tinea gura : capitanul cere sa veniti la el

Eu : capitanul are o printesa?

El : uimit, nu stia cum sa reactioneze, usor balbait : printesa???

Eu : da, pot sa fiu eu printesa voastra

El : neincrezator, cu jumatate de gura : daca vrei..vreti…

Eu : bun. sa stii ca prin gaura aia pe care parintii or sa te minta ca e de la beci or sa iasa balauri cu flacari care or sa te inghita, dragoni cu 9 vieti pe care nici macar superman nu-i poate omora, asa e protejata printesa.

copilul bajbaie ceva, ochii i se impaiejeneaza si pleaca in fuga la ceilalti copii sa susoteasca in colt.

In cartier s-a facut liniste. Mamele ma privesc neintelegatoare. Eu ma duc satisfacuta sa dorm, la pranz cand altii muncesc.