uimita de lume

Conspiratia detergentului

Nu de mult timp am luat o decizie importanta in viata mea de femeie independenta. Asa ca am inceput sa spal haine. Ca orice femeie independenta am facut ochii mari la toate butoanele alea de pe masina de spalat a mamei si citind instructiunile de folosire in chineza (am incercat in romana, dar mi se parea ca inteleg la fel de mult), am abandonat decizia de femeie independenta. Stiu ca o femeie independenta isi permite sa-si cumpere haine noi de cate ori celelalte se murdaresc. Poate d-aia avem nevoie de atatea dulapuri.

Intre timp, o alta decizie importanta a fost mutarea de la mama. Unul dintre factorii decisivi in aceasta decizie a fost detinerea in apartament a unei masini de spalat simpla. Cat mai putine butoane pentru ca orice femeie independenta sa poata sa foloseasca masina.

Am facut cateva piscine in casa uitand sa pun furtunul de la masina in toaleta. Dar uite asa am toaletat gresia din baie si hol si putin parchetul din camera. Am economisit multa apa din cea pe care o foloseam la spalatul pe jos.

Daca tot am dibuit metode de a spala haine si pe jos, cumva, discutiile in birou au venit si in aceasta zona. Unde sunt multe gagici pe mp, este imposibil sa nu existe o experta in ceva. De la conspiratiile hipermarketurilor la cele politice, tot timpul cineva din birou stie exact ce se intampla in lume!

Pe un raft undeva sus, statea o sticla pe a carei eticheta erau niste haine. Eu tot timpul am crezut ca e Biocarpet dar de fapt e ceva detergent bio. Sta acolo de indeajuns de multa vreme incat ambalajul alb al sticlei are pe el o hainuta gri-maron de praf. Asa se intampla cu lucrurile care se tin pe post de bibelou.

Discutand despre el si nefolosirea lui, incepe un alt dialog halucianant:

– Dar de ce nu il duceti acasa?
– Dar ce sa fac cu el? Am unul acasa si nu-mi place cum spala!
– Asta e balsam se pune pe haine.
– Crezi ca spala mai bine?
– Nu spala, numa le imbalsameaza.
– Adica nu scoate pete?
– Nu, face hainele sa miroasa frumos!
– Si pe mine cu ce ma ajuta?
– Pai raman hainele mai mult proaspete!
– Oare ala pe care-l folosesc eu nu e tot balsam de nu spala bine?
– Mai bine va luati de pe net, ca astia in hipermarketuri desigileaza tot si isi pun lor deoparte in sticle si pun apa peste!
– Da… mai bine praf, asa nu ma fura!
– Da, si din pungi nu se poate fura, ca sticlele se resigileaza usor.
– Dar nu se vede pe dop?
– Cine credeti ca se uita, cine isi mai da seama, l-ai luat si l-ai dus cu apa acasa.
– Trebuie sa-mi iau alt detergent!
– Ah, uitati, asta nu e balsam, e detergent lichid. Sa-l duceti acasa.
– O sa, dupa ce se termina asta.
– Il folositi ca pe celalalt, acolo in masina. In spatiul de langa sa puneti balsam.
– Asa o sa fac.

Nup, nu tocmai am inventat discutia asta.