Gramada

Clujul in top

Nu cred ca sunt singura care a observat ca Clujul este un oras care incepe sa recupereze multe. Pe o multime de capitole, devine un oras dorit de toata lumea. Online-ul s-a dezgetat, curg evenimente. Trei festivale de film, teatru de club, festivale de teatru si o multime de alte lucruri ies in lumina monitoarelor si a ziarlor. Mai nou orasul incepe sa faca un eveniment al anului mai mare si mai iubit decat orice eveniment in Romania.

Anul trecut am avut Iron Maiden, care stim cu totii ca a rupt.

Anul asta National Arena a dezamagit un glob intreg. Cred ca trecusera niste cartite pe acolo inainte de a juca Romania – Franta. Asta este  rusine pentru noi ca tara.

Acum avem Cluj Arena care o sa  vina cu o revansa.

Avem Cluj Arena ca sa demonstreze multe. Sa demonstreze ca avem unde sa tinem concerte de calitate, cu artisti mari, consacrati.

Sper din tot sufletul, si aici o sa-mi iau multe injuraturi, ca inaugurarea acestui stadion va fi un pas in plus spre apropierea macar usoara a celor doua echipe de fotbal ale orasului. Mi se va striga : blasfemie, asa ceva nu se poate !

Hai sa fim oameni. Avem un oras, cu doua echipe tari. Stiu ca nu putem tine cu amandoua, dar putem sa nu mai fim atat de rai si de rasisti. Fotbalul scoate din noi ca oameni tot ce-i mai rau. La un meci de fotbal normal pot sa ma duc cu un caiet sa iau notite la injuraturi. Devenim violenti, ne suparam, ne injuram si ne certam. Da. Asta face fotbalul din noi. Daca asta este ce scoate fotbalul din multi, de ce un stadion nu ar putea sa ne aduca la ganduri putin mai bune.

Imi vine sa urlu cand vad rivalitati fara rost. Anunturi in ziare ca aia nu vreau, ca alora nu le convine. Toata lumea vrea ca stadionul sa fie un loc unde sa fie numa ei. Ei bine dragilor va anunt ca stadionul acesta, nou este un mod de a arata ca avem un oras unit. Asa cum Jiji a trecut peste orgoliu si a jucat pe stadionul de la CFR chiar daca inainte cu cativa ani s-a iscat un intreg scandal cu valiza care nu a pus intr-o lumina buna Steaua, s-a trecut peste. Chiar nu putem sa creem o cale de mijloc? Ba da se poate, iar acest stadion este un inceput.

Sunt sigura ca vom demonstra ca suntem un oras puternic. Comunitate avem! Parcuri avem! Evenimente avem ! Echipa de baschet campioana avem! Echipe de fotbal bune avem! Branduri puternice avem! Dragilor, va intreb, de ce atata ura? De ce atat orgoliu? Hai sa ne bucuram toti de un joc bun de fotbal, de concerte de calitate, sa nu ne mai pese de culori. Fie ele politice sau fotbalistice.

Asa vad eu Cluj Arena. Asta sper eu de la Cluj Arena. E drept, ca orice blogger am vise, dar teoria spune, ca odata ce ele vin indexate in google, au sanse sa se implineasca. Sa ne vedem noi toti jdemii de oameni pe marele stadion, si apoi sa mai vorbim de sentimente – zic.

Un lucru e sigur, Olteanu` o sa faca la live twitting la meciuri, ca am impresia ca o sa lanseze o noua moda. Comentatori via twitter. Dar sa vedeti voi, ce articole o sa iasa pe bloage despre eveniment.

Oare la anu ce mai facem ?

Pledoarie incheiata.

Romania, ai grija, Clujul devine un brand nu un oras !