in cautarea perfectiunii

Cluj – capitala sufletului meu

De-a lungul copilariei mele m-am plimbat prin toata tara. Parintii mei doreau sa-mi arate ce orase frumoase sunt in Romania. Am crescut si am inceput sa calatoresc. Un proiect aici, un proiect acolo, mai un voluntariat, mai un piscot, ca tot adolescentu confuz care-si cauta o cale in viata.

Am ajuns in orase mari, am fost si prin orase mici. Am incercat cumva sa-mi insel betoanele mele, cautand sa ma atasez de un oras asa cum vedeam eu ca se ataseaza lumea de Cluj.

Plecata intre 3 zile si cateva luni, tot timpul m-am bucurat cand m-am intors la orasul meu, cu bancile lui, cu barurile lui, si asa mai departe. Sa stau eu linistita in piata unirii si sa admir oamenii, sa ma plimb prin parc mare sau sa ma plang de diverse lucruri marunte pe care le are orasul asta dar care s-au schimbat enorm de mult in ultimii cativa ani.

Anul acesta am facut o excursie la Sibiu.  O mica excursie, in marele oras cultural de acum cativa ani. Aveam de lucru si m-am simtit ca acasa. Am intrat in prima bodega, mi-am cerut o cafea, am scos laptopul si surpiza : no wi-fi. Imi ridic mutra de la laptop si intreb : nu aveti wi-fi? Tanti care ma servea se uita la mine de parca vorbeam o alta limba. Imi explica foarte frumos ca nu au si nu are habar unde as putea sa gasesc wi-fi in Sibiu. Am vrut sa-i spun ca este la McDonald’s dar am renuntat. M-am plimbat putin prin oras si la cafeneaua Amber am gasit un locsor cu wi-fi.

Mi-am dat seama ca eu sunt unul dintre oamenii care e indragostit din toata inima de un singur oras : Cluj ! Ador orasul asta in care ai wi-fi pe fiecare gard, preturi putin maricele dar cineva tre sa plateasca factura de net. Lumea nu se uita ciudat la tine cand scoti laptopul pe masa. Orasul asta care are cocalarii lui, pietonalele dragalase, urs negru usor de gasit si ospatari care te baga in seama doar atunci cand ai nevoie.

Ador orasul asta, si nu cred ca am sa ma indragostesc prea curand de alte betoane, dar betoanele mele au wi-fi si cafea buna care vin mana-n-mana.

Vreau credit Provident! Castiga 1500 de lei in fiecare saptamana prin imprumutul de nevoi personale