Online

Cluj Blog Meet

Clujul nu a mai fost atat de agitat si de viu de prea multa vreme. Imi era dor sa-l vad asa. Imi era dor sa vad o multime de oameni cunoscuti.

Vineri am fost la Marius Matache la concert, iar dupa feedback-ul de sambata, se pare ca trebuie sa vina mai des, mai mult de atat, trebuie ca noi, blogosfera locala sa facem venirea lui mai cunoscuta, pentru ca am auzit oameni uimiti de faptul ca a concertat. Oameni putin ofticati de faptul ca au ratat un eveniment pe care si-l doreau asa putin.

Sambata a fost #clujblogmeet , iar eu am ramas putin cu un zambet usor sec, dar increzator. Nu a venit toata lumea, semn ca vechea comunitate a disparut. Semn ca este nevoie sa acceptam in comunitate si oameni noi, oameni vechi care n-au avut incredere pana acum in acesti oameni. Poate este momentul sa renuntam la rautacisme si sa ne sustinem reciproc, asa cum am zis multi ca o facem. Ne plangem de multe ori ca ceilalti nu ne ajuta, dar nu am intinde un deget sa ii ajutam din inertie. Ne ajutam reciproc doar atunci cand stim ca astfel, acel cineva se va simti dator si ne va ajuta data viitoare. Conceptul asta este putin gresit, putin egoist. Este normal sa fie egoist, pentru ca in fond si la urma urmei, fiecare trage doar pentru el.

Sambata s-a adus in discutie infiintarea Asociatia Bloggerilor Clujeni. Cred ca este o idee buna, care va inchega mai tare comunitatea, va deveni mai vizibila bloggerilor noi in oras sau celor care vor sa-si faca un blog. Va incuraja oamenii sa scrie tot mai des si sa nu mai gaseasca scuze pentru care sa n-o faca. Va atrage atentia asupra orasului, poate va schimba lucruri, ceea ce nu poate sa fie decat un bine. Vom avea toti posibilitatea sa integram proiecte personale in ea pentru autorizatii, vom avea ideile auzite si completate de altii mult mai bine.

Sper sa se ajunga astfel la o comunitate unita, nu la bloggeri fuduli si rautaciosi care privesc de sus pe oricine vine nou. Sa nu ne simtim atotstiutori si sa pastram glumele la nivel de bun simt. Sa ne vedem si la bere si la pus lumea la cale.

Succes Dan si Gabriel, eu votez un “DA” pentru idee!

Sa incepem sa schimbam prin fapte, nu doar sa ne plangem ca nu ne place!