uimita de lume

Cine e de vina?

O vecina s-a plans mamei, ca anul asta isi va inscrie copilul la un centru de re-educare in Franta.

Sotia varului meu s-a plans mamei ca var’mea a stat la ei 3 zile si nu a folosit apa si sapunul 3 ZILE!!!

Matusa s-a plans la sor’sa ca fii’sa de 26 de ani e “un copil egoist”
Nepoata matusii mele la 10 ani e obeza si rascoleste prin lucrurile tuturor.

Colega de clasa a surorii unei prietene (cls 3-a terminata) le spunea colegilor cat de bine este sa faci sex, si ca te poti inspira din filmele alea de dupa miezu noptii din canalul pentru filme de adulti, ca tot asa se fac si copiii

cine e de vina?
Cine e de vina ca acesti copii cresc si nu stiu ce inseamna intimitatea altora, nu stiu ce insemna respect pentru corpul tau si se vand in filme porno sau mai rau, ca acesti oameni devin criminalii de maine, sau cel pe care-l urasti in mijlocul de transport in comun, dar un medic va descoperi o noua ciuperca gratie lui. CINE?

Ma scoate din sarite cand vezi astfel de parinti privind neputinciosi si spuanand ca ei nu au nicio vina. dar cine?

Cine a lasat canalul pentru adulti pe televizorul unui copil de 9-10 ani?
Cine l-a indopat cu cipsuri, cartofi prajiti si nu l-a lasat sa se ridice de la masa pana nu termina de mancat?

Cine l-a lasat de izbeliste si i s-a rupt (la figurat) de ce se intampla cu copilu ala?

Cine???

Cine in clasa a 9-a ii dicteaza temele?

Tie nu ti-am povestit. A ramas pustoaica de 10 ani, in casa la noi, vreo 2-3 ore singura. Eu eram plecata, iar ea a zis ca sta si se uita la televizor. Mama fiind obisnuita cu un copil de 10 ani normal, care ar sta si s-ar uita la televizor, sau s-ar odihni, sau ar zace cateva ore nu si-a facut griji.

Eh? Surpriza. Pustoaica mi-a intors camera pe dos. Nu numai ca mi-a intors camera pe dos, dar nu am gasit nimic la locul lui, nici prin cealalta camera, cotrobaind cam pe oriunde a avut acces.

Ceea ce ma umple de nervi, este ca nimeni nu e responsabil pentru educatia pe care toti copii astia o primesc.

Sunt ferm convinsa ca la vecina i se pare normal sa-ti duci copilul la 16 ani la un centru de re-educare. Ma intreb oare daca avea o fata, si nu un baiat, ce facea? Mai are unu, mai mic, oare si pe ala il duce? Sau isi da seama unde a gresit si va incerca sa schimbe, chiar daca si acolo e cam tarziu ca ala mic e 5-a deja, sau 6-a.

Ceea ce ma sperie, este ca acesti parinti nu-si dau seama ca ei sunt de vina pentru aceste lucruri.

Am citit un status dragut zilele trecute. Era ceva de genul “some people blame our generations. But they ever stopped to think : who raised us?”

Cand eram mica, si faceam prostii, si mi-o luam pe coaja de la mama, imi zicea “Eu te-am facut, Eu te omor”, dar totusi, atunci nu eram multumita pentru batai, dar acum, ii multumesc, pentru ca daca nu erau ele, nu cred ca eram asa.

Conteaza mult educatia pe care o primesti acasa. Foarte mult, acei 7 ani pana la scoala, si inca cei 7 pana la 14 cand ti se urca fudulia la cap.

Nu ar trebui sa ne sperie, faptul ca acestor parinti li se pare normal, sau chiar daca li se pare anormal, nu li se pare ca ar fi vina lor. DAR A CUI E?