bucati de ganduri

Cel mai mare dusman al tau

M-am intalnit zilele astea cu o multime de oameni care se plang de una-alta. Multi dintre ei se plangeau de proiecte care nu se materializeaza. Multi dintre ei se plangeau despre proiecte care au fost lasate balta pe la versiunea 0.3 si ele nu misca deloc. Atunci cand te ambitionezi sa faci un lucru dar te plictisesti pe la jumatate, sau mai rau, ti-e frica. Poate ti-e frica de un esec, sau de ce o sa spuna lumea despre esecul tau. Poate ti-e frica de faptul ca exista cineva mult mai bun decat tine, cineva care are toate sansele sa faca acelasi lucru de zeci de ori mai bine decat tine. Ti-e frica de – vorba manelistilor- dusmani.

Dragul meu tu, dupa multa consiliere a tuturor problemelor tale si dupa ce mi-am dat seama ca nici eu nu ma aflu in pozitia de a arunca cu pietre. Dupa toate astea, tin sa iti aduc acel captain obvious spunandu-ti cel mai mare dusman al tau, esti tu!!!!!!!

Tu esti cel care-ti pune cele mai mari piedici, Tu esti cel care iti spune ca nu se mai poate, ca o sa faca altcineva mai bine. Tu esti cel care, de frica unui esec o sa gasesti indeajuns de multe scuze sa faci orice altceva, incat o sa abandonezi totul pana la momentul potrivit.

Ghici ce ? Momentul potrivit nu e niciodata. Momentul potrivit e acum, doar ca acum ti-e mult prea lene sau mult prea groaza sa o iei iar de la zero. E nasol cand iei ceva de la zero, e nasol cand orice ai face ti se pare ca nu e bine, mai ales cand faci orice altceva pe langa. Cand nu faci nimic din ce ar trebui sa faci. Cand nu iti infrunti frica, dar nici tu nu mai stii de ce.

Astepti sa vina cineva sa te impinga de la spate. Sa te inghionteasca si sa aiba incredere in tine. Stiu

Captain obvious strike 3 : nimeni nu o sa aiba incredere in tine, atat timp cat tu nu ai incredere in tine.

Ia dracului viata asta de cur si fa tot ce-ti trece prin cap. Ai timp sa urlii dupa ca nu ti-a iesit, dar asta doar daca ai incercat destul de mult. Prin incercat nu spun ca ai incercat putin marea cu buricul degetului si apoi ti s-a facut frica si l-ai luat pe nu in brate. Spun tras viata asta de coada pana cand ai deja povesti despre esec si stii ce sa nu mai faci. Pana cand sfaturile tale incep cu : nu fa asa ca nu merge !

Sa tii cont ca tu esti cel mai mare dusman al tau, e cel mai greu lucru pe care poti sa-l faci dupa o varsta. Urmatorul este sa te mentii sexy si tanar. Dar despre aia, cu alta ocazie.