Aberatii speciale

Cel mai important lucru din casa

Mama e de parere ca eu si tata o sa murim de foame cu frigiderul plin pentru ca nu suntem instare sa-l deschidem sa ne uitam in el. Nu neaparat despre asta este vorba. Mama iubeste frigiderul pe care-l mai mangaie atunci cand scoate sunete ciudate, l-a umplut de magneti colrati de-a lungl timpului si are grija sa fie plin de bunatati pentru ca eu am obiceiul pe la 3 dimineata sa ma inspir la lumia becului de frigider.

Problema de care voresc acum a aparut prin toamna cand becul de la frigider s-a ars. Era intuneric, nu stiam ce sa facem. Brusc atat eu cat si tata incepeam sa umblam des la frigider. Dupa multe urlete de genul :

– Sa cumperi un bec nou sau nu mai fac mancare !

Tata, a cmparat un bec la frigider. Ca un contabil priceput ce este, cu un pix intr-o mana si o surubelnita in alta mana, a schimbat becul de la frigider. Toata lumea fericita. Puteam sa ma plimb iar linistita in frigider la ce ora din noapte doream. Totul era superb iar eu cu tata am inceput iar sa ignoram frigiderul.

3 zile mai tarziu, becul de la frigider s-a ars. Tata era mandru ca are un bec de rezerva. Il schimba ! Aha!

2 zile mai tarziu , becul de la frigider s-a ars.

Nu a mai cumparat nimeni bec la frigider. E intuneric in el. Este atat de intuneric incat nu mai am cu ce sa fac lumina in bucatarie cand ma duc sa imi iau de mancare. Acum, va trebui sa descopar la ce sunt bune lanternele pentru ca totusi nu mi se pare util sa ma plimb cu o lumanare prin casa pentru a ajunge la frigider. Cert este ca in curand, o lanterna cu magnet de frigider va fi prinsa de usa acestuia pentru a o avea langa atunci cand – la ore tarzii ale stomacului – ma duc sa mananc ceva.