Gramada

Cel mai dorit tron

House-Stark-game-of-thrones-21566505-1920-1440

Un moment de sinceritate va rog:

in tot delirul acesta cu Game of Thrones, eu am reusit sa vad abia 4 episoade,  din diferite sezoane. Nu m-a atras in mod deosebit si ma uit cu ochii mari la cei care povestesc cu atata pasiune despre GoT. M-am hotarat ca la un momentdat sa imi achizitionez cartile, poate asa o sa reusesc sa fac si eu parte dintr-un delir in masa, cam atunci cand e el la moda, nu multi ani dupa (asa cum am facut cu Harry Potter).

Ma tem cumva de o urmatoare obsesie care va pune stapanire pe mine, dar in acelasi timp, m-am hotarat ca tot erotismul si crimele prezentate in serial, vreau sa le aud in timp ce ma plimb linistita pe strada. Sper sa le gasesc usor in format audio book, iar asta sa-mi faca viata mai usoara.

Pentru ca nu m-am abtinut, am intrat in #urzealabloggerilor , vrand sa prind din urma multe lucruri, dar cu mentiunea ca eu sunt acel om care se va regasi in final si se va intregi, iar tronul ii apartine.

Conform unui quizz on-line (doar in astea avem cea mai mare incredere), eu nu am un descendent anume, vreo ruda prin familiile pretendente la tron, ci sunt acolo, un personaj.

Pentru cine avea indoieli ca George R.R. Martin s-a inspirat din realitate, va spun sigur ca Arya Stark l-a inspirat gandindu-se la mine. Nici eu nu stiam ca ne cunoastem si ca suntem atat de apropiati, dar facand acel quizz si citind mai multe despre personaj, mi-am dat seama ca semanam destul de mult.

got

Daca ne uitam atenti la poza, putem sa vedem ca se simte asemanarea dintre mie si ea.

Daca ii citim biografia si ii urmarim activitatea observam o asemanare tot mai frumoasa intre noi doua. Eu personal m-am intragostit atat de mult de acest personaj incat mi-am rugat prietenii sa-mi povesteasca despre ea din film. Citesc lucruri despre ea si fac ochii mari si ma gandesc ce frumos a ucis atatia oameni. Ce frumos se lupta, cat de curajoasa este la cei 15 ani ai ei.

Sunt tot mai sigura ca fac parte din neamul lor, ca personajul este inspirat din mine. Sunt tot mai sigura ca o sa ador personajul. Sper sa nu am dezamagirea de a fi un personaj prea trecator in carte, mi-e si frica sa ma mai apuc de inca un serial.

Arya is a fiercely independent child who is unconstrained by social expectations like gender roles, courtly virtues, class distinctions, and the expectations of her parents and siblings. A tomboy, she never aspired to be a “proper lady” as her older sister Sansa did. Before the events that shatter her innocence and destroy her support system, Arya is full of life, and she makes others smile just by virtue of her spirited indifference to rules. 

sursa citat

Probabil n-am scris indeajuns de frumos incat sa conving, probabil nu sunt cel mai adevarat fan, am ratat moda, dar sa tina cineva cont de faptul ca am descoperit Harry Potter 10 ani mai tarziu decat restul planetei. Aici am intarziat doar cateva sezoane, iar la cum mananc eu serialele pe paine, nu cred ca asta este o problema.

HBO face multe lucruri frumoase, GoT este unul dintre ele.

Cu aceasta ocazie vreau sa ii anunt pe toti prietenii mei urmaritori de serial ca o sa-si ia unfollow pe facebook ca sa evit orice spoilere pe viitor, sa nu patesc cum au patit fanii de la Grey’s.