Gramada

Ce te invata festivalurile

Am mai povestit eu si nu ma satur vreodata sa povestesc cat de multe invat din festivaluri. Imi amintesc de fiecare data cand se apropie un festival imi caut arhiva de lucruri invatate prin alte festivaluri si deschid poarta pentru a invata altele. Am un kit-de-festival pe care-l port dupa mine care contine toate cele necesare supravietuirii. Asa cum se pregatesc oamenii saptamani intregi sa plece in concediu si au o posetuta cu tot felul de lucruri: in caz de ceva, la fel am si eu o posetuta plina cu tot felul de lucruri de acest gen si o pregatesc din timp deoarece nu vreau sa am evenimente neprevazute sis a fiu luata prin surprindere.

Am invatat sa ma descurc singura intr-o multime de situatii neprevazute. M-am intalnit cu oameni care erau dispusi sa ajute, chiar daca ti se parea ca nu vor vrea. M-am intalnit cu oameni care mi-au spus ca m-ar ajuta, dar timpul lor este prea putin, dar ma lasa sa-mi fac singura lucrurile, explicandu-mi.

Astfel, acum cativa ani, la un eveniment, am invatat sa laminez singura badge-urile, deoarece echipa din spate s-a hotarat intr-un moment mult prea critic ca au nevoie de ele cu 3 ore inainte de ora la care era facuta comanda la print. Am mers frumos la firma, le-am explicat situatia iar ei mi-au explicat frumos ca nu este posibil ca eu sa am comanda celor 150 de badge-uri cu 3 ore mai devreme, dar daca este urgent, imi dau un laminator liber, imi explica procedeul si pot sa le fac singura terminand in aproximativ 30 minute cu ele.

Am cunoscut asadar un laminator. L-am privit curioasa si am sperat sa nu-mi arda degetele. L-am privit cum scoate badge-urile caldute si imi pune in fata, obiectul finit al viitoarelor badge-uri de acces ale evenimentului. M-am intrebat oare de ce nu aveam noi asa ceva in birou, pentru a nu trebui sa pierdem timpul si a pregati toate materialele de acest gen din timp. M-am intrebat de ce oare nu vrea lumea sa economiseasca timp si energie.

Adevarul este, ca de cele mai multe ori, festivalurile sunt mult mai frumoase cand apar tot felul de situatii neprevazute. Daca am fi avut toate lucrurile la birou gata facute, cum as fi invatat eu sa fac o multime de lucruri inedite de-a lungul anilor in festivaluri si evenimente?