Aberatii speciale

Ce sa nu faci de sarbatori

Perioada asta este destul de ciudata pentru a fi digerata de toata lumea. Este perioada in care majoritatea dintre noi realizam cat suntem de singuri sau cat este de mare familia noastra. Ne intoarcem cu multe zambete pe chip la familiile din alte orase, lasam prietenii in urma, pentru ca toti sunt ocupati in alte arii ale sarbatorilor. Ne inarmam cu rabdare pentru a cauta cadouri pentru prieteni si nu in ultimul rand pentru familie. Este perioada aceea din an in care toti ne simtim mult mai caldurosi unii fata de altii. Este perioada in care avem nevoie cel mai mult de oameni dragi care sa ne fie alaturi de noi. Simtim nevoia de afectiune pentru ca este printre putinele lucruri care ne fac sa ne dorim sa fim buni si caldurosi cu ceilalti.

De sarbatori nu este recomandat sub nicio forma sa inlocuiesti friptura si sarmalele cu mancarea animalelor pe care ti-o iei in general de la petshop covera. Mancarea aia nu este destinata deloc pentru a ajunge friptura in farfuria ta. Nu mai fura mancarea animalutului de companie pe care inca nu ti l-ai achizitionat, dar i-ai luat toate cele necesare pentru ca e posibil ca indigestia pe care o vei avea sa fie mult mai ingrozitoare decat soricul cu sarmale – sau sarmale in soric.

Fluturii din stomac pe care-i ai asteptand musafirii nu ar trebui deloc hraniti cu erbicide pentru a se linisti. Alea sunt acolo la tine in casa in cu totul alt scop. Tristetea si fericirea, sentimentele confuze din aceasta perioada trebuie ameliorate cu vin fiert privind bradul impodobit. Toate astea asezonate cu o carte buna si vei reusi sa te linistesti asteptand musafirii care – la fel ca in fiecare an – vor intarzia doar pentru ca e greu sa tii pasul la atatea colinde.

Daca vrei cumva sa faci vreo miscare si singurul pistol din casa este un pistol de vopsit, atunci pune o vopsea frumoasa si redecoreaza peretele din hol in culori si urari, pentru ca doar asta va mai face timpul sa treaca. Te vei simti ca un artist si vei uita de toate momentele gri pe care le-ai adunat in memoria ta pe cand pregateai casa de sarbatoare.

Craciunul este o sarbatoare greoaie, ne face sa ne simtim singuri sau prea iubiti. Important este sa nu o luam razna asteptand zapada sau prietenii. E posibil sa intarzie, dar o sa vina intotdeauna. Nu trebuie sa disperi, trebuie doar sa pastrezi tot spiritul sarbatorilor intr-o impodobire a bradului si ambalare a cadourilor.

1168