Aberatii speciale

Cautarea continua

Probabil, cel mai sigur, am ajuns să trăiesc visul adolescenței mele. Când eram adolescent, în vacanța de vară, observam pustietatea orașului. Mă gândeam întotdeauna că arată ca un oraș mic de la țară, cu magazine și localuri închise. Marea de oameni mișuna doar dimineața foarte devreme sau seara când ieșeau de la servici. Parcul era el aglomerat în weekend, dar majoritatea – cei care păreau mai mulți – erau pe la pădure.

Credeam întotdeauna că locurile din centru se închid pentru că toată lumea este la bazin. Peste ani urma să aflu că de fapt, în adolescența mea, nu eram așa de mulți oameni acum.

Orașul a devenit mare și s-a extins așa cum probabil nu mi-am imaginat vreodată că ar putea să se extindă. Aglomerația care a venit la pachet cu creșterea și viața orașului este în continuare un lucru care ne șochează pe toți.

Avansând în vârstă, discuțiile din grupul de fete s-au schimbat. Dacă acum 15 ani povesteam pe ce bancă să ne punem în parc sau la ce bazin să mergem, acum discutăm de zone, prețuri și mobilă. Vârsta la care îți dorești o casă doar a ta ne dă târcoale la toate, iar într-un oraș atât de aglomerat, speranțele persistă cu frică, iar prețurile rezistă.

Viața are un fel ciudat de a arăta prioritățile, dar este cumva amuzant când ne strângem uneori la vin și ne uităm să vedem apartamente de cumpărat. Discuții despre cum am amenaja anumite apartamente sau hlizeli la anumite prețuri imense ale acestora. Vise despre ce și cum am face și planuri frumoase puse la punct să ajungem unde vrem cât de curând.

Este un exercițiu cel puțin superb atât de imaginație cât și de punere în practică a ceea ce îți dorești, să te uiți peste tot online, la toată cererea și oferta, să analizezi și să te gândești că în sfârșit esti om mare , curând te vei muta la casa ta și de acolo, totul se va schimba – într-o formă sau alta, dar măcar, se schimbă la casuța ta.