Filme / Festivaluri de film

Cateva filme interesante joi

Dupa cum am mai spus deja, joi este prima zi a Festivalului de Film Francez care se desfasoara la cinematograful Vicotria. Sunt putine filme si joi, dar eu personal nu ma pot decide sa recomand unul din ele. Este imposibil sa spui oamenilor “du-te la acel film” cand toate sunt mai mult decat superbe.

De la ora 17, va incepe Nous, princesse de Cleves. Este un film al lui Regis Sauder, lansat in 2010. Este o poveste despre adolescenti, cu iubire, destainuiri, primele decizii si alegeri care trebuie facute in viata.

Mie personal imi plac filmele franceze cu adolescenti pentru ca tot timpul mi se pare ca ei simt altfel acea varsta in comparatie cu noi.


De la ora 19 va fi deschiderea oficiala a festivalului, unde vor fi prezenti oameni de la Centru Cultural Francez, cum ar fi noul director al acestui centru. In deschiderea oficiala va fi filmul My little pricess, in regia lui Eva Ionesco. Este o poveste cu mame si copii,poze si drame. Este un film greu, usor cutremurator, dar superb. Sper sa-l inteleaga toata lumea pentru a merita!


De la ora 21.30 urmeaza un film de Pierre Salvadori, si anume De Vrais Mensonges. Este o comedie romantica foarte draguta, care te poate face sa te (re)indragostesti foarte repede. O poveste despre o mama care primeste o scrisoare anonima de dragoste, deoarece fiica ei isi doreste ca ea sa se reindragosteasca. Merita vazut si acest film.

Stiu. Sunt trei filme care ocupa mult timp, dar eu personal nu pot sa aleg intre ele. Le recomand pe toate trei cu toata caldura, vor fi superbe si va vor scoate din rutina !