povesti pe ciorne

Buni vs Rai

Ieri m-am hotarat sa strabat 3/4 de oras pentru a manca mancare nesanatoasa. De ce sa strabat o parte mica a orasului sa mananc ceva sanatos cand pot sa merg pe acelasi gust de plastic si acid la stomac. Ma urc in bus si privesc luminile orasului s lumea infrigurata cum se plimba din punctul A in punctul B. Imi intorc privirea usor la stanga cand vad o fetita, clasa a 2-a din cate am inteles, care scria pe o hartie o lista cu – banuiesc colegi – buni si rai.

Am zambit. Sunt sigura ca si eu aveam o gramada de liste de genul ala, o gramada de liste de tot felul. Imi aduc aminte cum incercam un an intreg sa fiu cuminte ca sa nu mai primesc nuielusa de la mos Nicolae, chiar daca era martie – aprilie, eram sigura ca el ma urmareste si daca fac ceva rau imi va pune iar nuielusa in papuci in decembrie.

Se apropie sarbatorile, se apropie sezonul in care lumea sta “in sanul familiei”. Oare n-am avea si noi nevoie de un blacklist care sa ne ajute sa mai triem din prieteni, sa vedem pe cine bucuram de sarbatori, etc ? Unde ne este iocenta si cruzimea de cand eram copii?

Da, i-am facut poza la fetita, iar daca stiam sa manuiesc telefonul s-ar fi inteles ceva din ea 🙂